Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MALIŠAN JE PREŽIVIO

Nilski konj progutao dvogodišnjeg dječaka: Brza reakcija mještana zaustavila zlokobni plan te zvijeri

Nilski konj
Nilski konj Foto: Getty Images
Dječak se igrao pored jezera u Ugandi, a u jednom trenutku prišuljao mu se nilski konj, koji ga je zgrabio u usta.

Dvogodišnjeg dječaka progutao je i ispljunuo nilski konj dok se igrao u blizini svoje kuće pored jezera u Ugandi. Dječak Paul Iga bio je stisnut u ustima nilskoga konja samo nekoliko stotina metara od ruba jezera Edward.

"Nilski konj zgrabio je dječaka i progutao mu pola tijela", rekla je policija, a piše Daily Mail. Hrabri mještanin Chrispas Bagonza srećom je svjedočio incidentu i počeo bacati kamenje na nilskoga konja u pokušaju da ga zaustavi.

To je iznenadilo nilskoga konja, koji se uplašio te je u jednom trenutku dječaka ispljunuo iz svojih golemih usta i otišao. Dječak je hitno odvezen u bolnicu, a srećom i zahvaljujući pomoći hrabrog mještana, preživio je napad. Ubrzo je pušten iz bolnice, nakon što je primio cjepivo protiv bjesnoće.

Pročitajte i ovo Udav u hlačama, ilustracija (Foto: AFP) Pokušaj krijumčarenja Na berlinskom aerodromu bizarno otkriće: Muškarcu pronašli - udava u hlačama. Doslovno.

Pročitajte i ovo Ilustracija STRAŠNA ZMIJURINA Piton dug tri metra omotao se oko dječaka i odvukao ga u bazen, a onda su se pojavili djed i otac

"Ovo je prvi takav incident u kojem je nilski konj odlutao iz jezera Edward i napao malo dijete", priopćila je policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene