Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuspješno lansiranje satelita

Oglašene sirene za uzbunu, građanima poručeno da se evakuiraju: Vlasti ubrzo poručile da je riječ o pogrešci

Ilustracija
Ilustracija Foto: AFP PHOTO/KCNA VIA KNS
Neuspješno lansiranje sjevernokorejskog satelita u ranim je satima srijede uzrokovalo paniku u Južnoj Koreji i Japanu gdje su označene zračne uzbune, no vrlo brzo su i opozvane kada je sumnjivi objekt pao u more.

Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA objavila je kako se satelit koji je nosio nuklerano oružje srušio zbog nestabilnosti u motoru te neispravnosti u napajanju gorivom.

Stanovnici Seula imali su neugodno buđenje jer su ih u 6:32 sati po lokalnom vremenu oglasile sirene za uzbunu uz upozorenje o mogućoj evauaciji. Ipak, samo 10 minuta kasnije uzbuna je opozvana, a vlasti tvrde kako je i oglašena pogreškom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un (Foto: AFP) Čestitao Dan pobjede Kim Jong Un poslao pismo Putinu: "Rusija će pobijediti protiv imperijalista"

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un (Foto: AFP) Čestitao Dan pobjede Kim Jong Un poslao pismo Putinu: "Rusija će pobijediti protiv imperijalista"

Uzbuna je označena i južnoj japanskoj prekekturi Okinawi, ali ubrzo je uviđeno kako raketa ne može dosegnuti japanski teritorij pa je i ta uzbuna opozvana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Demonstracija snage Propao dogovor, SAD šalje podmornicu s nuklearnim oružjem! Nakon 40 godina zaplovit će ovim morem

Sjeverna Koreja je ranije obavijestila međunarodne vlasti kako će lansirati raketu prema jugu, a očekivalo se kako će krhotine pasti u Žuto more i Tihi ocean.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene