Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O NLO-ima

Neobično saslušanje u Kongresu! "Rekli su mi da imamo tehnologiju koja nije nastala na Zemlji. Vrijeme je da i svijet sazna za to"

NLO
NLO Foto: Getty Images
Saslušanje o NLO-ima održat će se idući tjedan pred američkim Kongresom

Nadzorni odbor Predstavničkog doma održat će neobično saslušanje u srijedu o onome što se naziva "neidentificiranim letećim objektima" - poznatijima kao NLO. Očekuje se da će nekoliko svjedoka, uključujući bivšeg zapovjednika mornarice, svjedočiti o onome što je vidjelo na nebu.

Odbor će tako saslušati iskaze triju svjedoka: Davida Gruscha, bivšeg dužnosnika američke obavještajne službe, Davida Fravora, bivšeg zapovjednika mornarice, i Ryana Gravesa, bivšeg mornaričkog pilota.

Broj takozvanih bliskih susreta dramatično je porastao posljednjih godina, s 366 izvješća o neidentificiranim letećim objektima od ožujka 2021.

Čini se da videozapisi iz cijeloga svijeta prikazuju čudne objekte kako lete zrakom, poput trokuta koji lebdi iznad vojne baze u Kaliforniji ili neidentificiranog objekta koji juri nebom iznad Bliskog istoka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova karta meduza Mala, ali vatrena: Ako je sretnete u Jadranu, njezin dodir dobro ćete zapamtiti

Umirovljeni zapovjednik mornarice David Fravor prethodno je opisao još jedan incident u blizini San Diega.

Tijekom vježbe 2004. Fravor i još jedan pilot preusmjereni su da provjere neobičan objekt. Obojica su rekla da su pronašla područje uzburkane bijele vode veličine Boeinga 737, a zatim su vidjeli nešto čudno iznad vode, piše CBS News.

"Vidjeli smo mali bijeli objekt koji izgleda kao Tic-Tac... i jednostavno se kreće iznad područja bijele vode", rekao je Fravor.

Republikanac iz Tennesseeja Tim Burchett vjeruje da Pentagon skriva dokaze o mogućim susretima s izvanzemaljcima.

Pročitajte i ovo Ilustracija sudjeluje 40 policajaca Velika policijska akcija u Istri: U tijeku su uhićenja i pretresi, procurilo tko je na udaru

"Mislim da postoji mnogo pitanja koja američka javnost treba znati", rekao je. "Želim transparentnost, samo objavite sve datoteke koje imate o tome", poručio je.

Bivši obavještajni časnik David Grusch rekao je Kongresu tijekom saslušanja da mu je uskraćen pristup informacijama o tajnom vladinu NLO programu. Pentagon je osporio tu tvrdnju.

Astronom Seth Shostak rekao je da bi Pentagon imao malo interesa da zataškava susrete s NLO-ima.

Pročitajte i ovo Ilustracija nitko nije ništa primijetio Djevojčica se zadavila sigurnosnim pojasom u školskom autobusu: "Mlatarala je rukama, vrisnula, udarala nogom u prozor"

"Zašto bi to učinili? I gotovo uvijek odgovor je: pa, javnost ne bi  mogla podnijeti tu vijest. To je totalno ludo, zar ne?" poručio je.

Burchett i drugi zastupnici optužili su dužnosnike obrane da blokiraju kongresne istrage o NLO-ima. 

"Dužnosnici u Ministarstvu obrane i bivši obavještajni dužnosnici rekli su mi da imamo tehnologiju koja nije nastala na Zemlji", rekao je Christopher Mellon, bivši zamjenik pomoćnika ministra obrane za obavještajne poslove.

Poručio je da je ovo prilika da američki narod bolje shvati zašto toliko mnogo ljudi u Kongresu zapravo ozbiljno shvaća ideju da postoje NLO-i i da oni ulaze u zračni prostor SAD-a te da je vrijeme da Amerikanci saznaju da SAD možda posjeduje izvanzemaljsku tehnologiju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene