Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za milijunašem

VIDEO: Uložio dva eura i 'dignuo' 147 milijuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski jackpot od 146,9 milijuna eura, dosad najveći iznos u Europi, izvučen je.

Pobjednički listić Superenlotta uplaćen je u kafiću u selu Bagnone koji broji 2.000 stanovnika. Sretni dobitnik svoju je srećku platio svega dva eura. Loto groznici pridonijele su i posljedice globalne financijske krize, piše BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što biste vi učinili? Amerikanka osvojila 759 milijuna dolara na jackpotu, dala otkaz i muči je jedna "teška" odluka Slika nije dostupna Osmijeh od uha do uha Htjela je suprugu dokazati da je bedast zato što kocka i osvojila milijun dolara

Time je završila utrka za vrtoglavim dobitkom koja traje već nekoliko tjedana, objavila je talijanska agencija Ansa. To je drugi najveći dobitak na lotu nakon 157,7 milijuna eura na američkom MegaMillionsu u ožujku 2007., izvijestila je talijanska agencija Agicos specijalizirana za igre na sreću. Jackpot je rastao od siječnja, kada je posljednji put izvučen listić s dobitnom kombinacijom od šest brojeva - od mogućih 90 - uz tri izvlačenja na tjedan. Vjerojatnost da se pogodi dobitna kombinacija bila je tek jedan naspram 622 milijuna, za najmanju uplatu od jednog eura.

Potraga za milijunašem

Stanovnici malog mjesta Bagnonea u Toskani u nedjelju su pokušavali otkriti dobitnika rekordnog dobitka na lotu od gotovo 148 milijuna eura, koji je u petak predao listić za 2 eura u lokalu u središtu i još se nije pojavio. Mjesto s 2.000 stanovnika izvan sezone i 3.000 ljeti, slavilo je uz vino na glavnom trgu do ranih jutarnji sati, a i u nedjelju je glavna tema razgovora bio tajnoviti dobitnik. Čak i u nedjeljnoj misi svećenik je molio za dobitnika i rekao da se 'nada da će se znati nositi s bogatstvom, te da će ga iskoristiti na najbolji mogući način za sebe i druge'.

>> Belgijac i Francuz podijelili jackpot od 75 milijuna eura

>> Dobio na lutriji pa završio na policiji

Igrali i Francuzi i Nijemci

Procjenjuje se da se u gotovo sedam mjeseci u državnu blagajnu slilo 980 milijuna eura. Talijanska loto groznica zarazila je i susjedne zemlje, pa je velik broj igrača iz Francuske i Njemačke prešao talijansku granicu želeći okušati sreću. Dobitak na idućem izvlačenju u utorak bit će nešto manji od 36 milijuna eura. (I.D. / Hina)

Igrate li igre na sreću?

  • Da, obavezno
  • Često
  • Rijetko
  • Baš nikada

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene