Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija u tvornici

Mjesto zavijeno tugom: "Ružna vijest o petero preminulih potresla je mali slovenski gradić"

Aktualno Galerija Eksplozija u slovenskoj tvornici - 2 Eksplozija u slovenskoj tvornici - 2 Foto: DNEVNIK.hr Marko Balen Marko Balen Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u slovenskoj tvornici - 3 Eksplozija u slovenskoj tvornici - 3 Foto: DNEVNIK.hr Eksplozija u slovenskoj tvornici - 4 Eksplozija u slovenskoj tvornici - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Eksplozija u slovenskoj tvornici - 1 Galerija 1/5 >>
Mirno jutro mještana slovenskog Kočevja prekinula je snažne detonacija eksplozije u kemijskoj tvornici Melamin. Reporter Marko Balen u prilogu za Dnevnik Nove TV donosi najnovije informacije s terena.

Slovenska policija je u četvrtak u 8:35 dobila dojavu o eksploziji i požaru u krugu kemijske tvornice Melamin u Kočevju. Na teren je izašlo više od 150 vatrogasaca, a borba s buktinjom trajala je gotovo dva sata. "Nikad u životu nisam mislio da će do ovoga doći, ali došlo je", rekao je Srećko Štefanić, direktor tvrtke Melamin.

Ozlijeđeni su prevezeni u klinički centar u Ljubljani, a osam sati nakon eksplozije dolaze i prve loše prognoze. "Ne možemo detaljno govoriti o njihovim ozljedama jer još traje pregled dvojice ozlijeđenih. Možemo reći da su životno ugroženi jer je riječ o značajnim opeklinama cijelog tijela. Više informacija imat ćemo kad završi potpuni pregled", rekao je Uroš Tominc, voditelj Hitne kirurške jedinice KBC-a Ljubljana.

Pročitajte i ovo Ilustracija KVALITETA ZRAKA DHMZ prati situaciju u Sloveniji, oglasio se i MUP

Za Dnevnik Nove TV reporter Marko Balen javio se uživo iz Slovenije i donio najnovije informacije o sudbinama nestalih osoba.

Jesu li pronađeni?

Na pitanje o tome jesu li pronađeni nestali radnici, Marko Balen javlja da su prema najnovijim informacijama svi nestali radnici pronađeni. "Na najnovijoj konferenciji za novinare potvrđeno je da je u eksploziji preminulo pet osoba i da su svi pronađeni. Očevid je u tijeku u tvornici, za sad se broji dvadesetak ozlijeđenih, od čega je dvoje prebačeno u KBC Ljubljana, a jedna je osoba u životnoj opasnosti", rekao je Balen. 

Pročitajte i ovo Eksplozija u slovenskoj kemijskoj tvornici VLASTI IZDALE UPOZORENJE FOTO/VIDEO Više od 20 ozlijeđenih u eksploziji u kemijskoj tvornici: "Nestali radnici su vjerojatno mrtvi"

Što se samog uzroka eksplozije tiče, radi se o ljudskom faktoru, odnosno ljudskoj pogrešci. "Jedna se kemikalija greškom počela prebacivati u spremište za jednu drugu kemikaliju, i posljedično je došlo do eksplozije", rekao je.

"Ružna vijest o petero preminulih potresla je ovaj mali gradić. Svjedoci su rekli da je eksplozija bila nalik atomskoj bombi, i da se pojavio crn oblak dima u obliku gljve. Na teren je izašla i slovenska vojska, a teren je sada saniran. Dobra vijest je da je zrak ponovno čist i da nema opasnosti za ljudsko zdravlje", javio je Marko balen.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene