Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Češkoj

FOTO Opasni majmuni pobjegli iz zoološkog vrta i šetaju se gradom: ''Imaju jak ugriz, budite oprezni''

Majmuni iz zoološkog vrta
Majmuni iz zoološkog vrta Foto: Zoološki vrt Dečin/Facebook
Skupina makakija pobjegla je ovaj tjedan iz zoološkog vrta u Češkoj u gradu nedaleko od njemačke granice, a lokalna policija kaže da majmuni nisu izašli sami, već ih je netko namjerno pustio.

Dvije su životinje uhvaćene, ali je šest drugih još uvijek bilo u bijegu u utorak poslijepodne, rekla je glasnogovornica zoološkog vrta u Dečinu.

Policija je uhitila jednog muškarca te ga optužila ga da je ušao u zoološki vrt oko 21 sat u ponedjeljak i uništio električnu ogradu oko nastambe s majmunima.

Zoološki vrt neko je vrijeme bio zatvoren, a u srijedu su objavili da je otvoren za posjetitelje. "Makakiji su još uvijek izvan zoološkog vrta, budite oprezni", napisali su na svojem profilu na Facebooku.

Glasnogovornica je pozvala javnost da ne pokušava uhvatiti primate. Imaju jak ugriz i mogu biti opasni, rekla je. Makaki je prašumski majmun porijeklom iz Indonezije.

Pročitajte i ovo Ilustracija neprijavljeni teret Carinike izbezumio sadržaj u napuštenoj torbi u zračnoj luci: Uske čarape bile su zavezane kako ne bi pobjegle

Pročitajte i ovo Risovica L13 s mladuncem, snimljeni u listopadu 2020. Međunarodni dan risa Točkice kao otisak prsta, čuperak na vrhu uha, karizmatična zvjerka oduzima dah: S Crvene liste neće tako skoro, no ''duh šume'' dobio je novu priliku za opstanak

Dečin se nalazi u blizini graničnog područja s istočnom njemačkom pokrajinom Saskom, samo 80 kilometara južno od njemačkog grada Dresdena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene