Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno očuvani ostaci

Kinezi tražili izgubljeni grad, evo što su pronašli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dobro očuvan reljefni spomenik pronađen je danas u podvodnoj potrazi za izgubljenim Gradom lavova u kineskoj pokrajini Zheijang.

30 metara ispod površine vode jezera Qiandao pronađen je ovaj osam metara visok spomenik koji je sagrađen još za vrijeme cara Qianlonga iz dinastije Qing (1735.-1795.)

Pročitajte i ovo Titicaca Magija se primiče kraju Nestaje najviše plovno jezero na svijetu, ugrožen je život tri milijuna ljudi: ''Izuzetno smo zabrinuti'' Isušeno Lokvarsko jezero U Gorskom kotaru Isušeno jezero mami turiste: Ovakvi prizori vidljivi su samo jednom u 20 godina

Spomenik je urešen pažljivo izrađenim reljefom na kojem su prikazani kineski simboli sreće, mitološko biće Kylin, feniks i zmaj koji predstavljaju carsku moć, prenosi APTN.

Ova je struktura ostala izvrsno očuvana nakon što je 1959. godine je poplava uzrokovana ljudskom pogreškom potopila dva drevna grada Shicheng (Grad lavova) i Hecheng.

Grad lavova izgrađen je u periodu između 25.-220. godine, a lokalna vlast pokrajine Zheijang odlučila ga je nedavno pronaći.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene