Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Novi vrhunac prijateljstva"

Kim Jong Un se vraća u Sjevernu Koreju: Posjet Rusiji završio na crvenom tepihu i uz zvuk orkestra

Aktualno Galerija Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 1 Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 1 Foto: DNEVNIK.hr Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 4 Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 4 Foto: DNEVNIK.hr Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 2 Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Odlazak Kim Jong Una iz Rusije - 3 Galerija 1/4 >>
Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u nedjelju je krenuo vlakom kući nakon jednotjednog posjeta Rusiji.

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u nedjelju je krenuo vlakom kući nakon jednotjednog posjeta Rusiji tijekom kojega je razgovarao s predsjednikom Vladimirom Putinom o tješnjoj vojnoj i ostalim tipovima suradnje, izvijestili su sjevernokorejski i ruski mediji.

Snimka koju je u nedjelju objavila ruska državna novinska agencija RIA prikazuje Kima kako po crvenom tepihu hoda prema vagonu u dalekoistočnome ruskom gradu Artjomu uz zvuke glazbe vojnoga orkestra i maše rukom pozdravljajući okupljene. Artjom je od postaje Khasan na ruskoj granici sa Sjevernom Korejom udaljen 254 km.

Pročitajte i ovo Mrtve svinje Svinjska kuga Mrtve svinje nisu ležale vani samo na jednom mjestu: ''To ne može razumjeti ministrica koja je iz Metkovića''

Posjet Rusiji sjevernokorejskog čelnika, koji rijetko napušta svoju zemlju, označava "novi vrhunac prijateljstva, solidarnosti i suradnje u povijesti razvoja odnosa između DNRK i Rusije", objavila je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da Moskva želi razviti "ravnopravnu i fer suradnju" sa Sjevernom Korejom unatoč sankcijama koje je Pjongjangu uvelo Vijeće sigurnosti UN-a.

"Nismo mi uveli sankcije Sjevernoj Koreji, to je učinilo Vijeće sigurnosti. Stoga se obratite Vijeću sigurnosti pa ćemo razviti ravnopravnu i poštenu suradnju s DNRK", rekao je Lavrov u intervjuu državnoj televiziji, čiji su dijelovi u nedjelju objavljeni u medijima.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 Palijativna skrb Velika nepravda u Hrvatskoj: Riječ je o osnovnom ljudskom pravu, ali do njega ne mogu svi umirući i teško bolesni građani

Kremlj je objavio da se pridržava UN-ovih sankcija, ali da istodobno ima pravo razvijati dobrosusjedske odnose, koje uključuju i one povezane s osjetljivim temama.

Sjedinjene Države i saveznici zabrinuti su zbog zatopljenja vojnih veza između dviju susjednih zemalja, dok Rusija nastavlja s invazijom na Ukrajinu, a Sjeverna Koreja, izolirana komunistička država, nastavlja s razvojem nuklearnih projektila i planova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene