Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Milijarder preko noći

Izvučen najveći jackpot u povijesti SAD-a: Sretni dobitnik osvojio suludi iznos

Dolari, ilustracija
Dolari, ilustracija Foto: Profimedia
U americi je izvučen najveći Mega Millions jackpot u povijesti zbog kojega je sretni dobitnik s Floride preko noći postao milijarder.

Netko je u utorak navečer osvojio američki Mega Millions jackpot vrijedan 1,58 milijardi dolara. Riječ je o najvećem dobitku u povijesti ove igre.

Dobitni listić prodan je na Floridi, a sretnik sada ima dvije opcije. Može otići s paušalnom novčanom opcijom od 783,3 milijuna dolara, za koju se dobitnici jackpota gotovo uvijek odluče ili odabrati isplatu kroz anuitet, s isplatama tijekom 30 godina.

Pročitajte i ovo Ubijen 29-godišnjak AEK-a ubijen 29-godišnjak VELIKA GALERIJA Huliganski incident u fotografijama: Pogledajte prizore Atene nakon tučnjave

Stručnjaci kažu da bi dobitnici trebali razgovarati s financijskim savjetnicima i odvjetnicima kako bi bili sigurni da donose najrazumnije odluke s osvojenim iznosom, piše The Washington Post.

Dobitnici na lutriji svrstavaju se u najviši nacionalni razred poreza na dohodak između 35 posto i 37 posto jer porezna uprava tretira dobitke na lutriji kao običan prihod, a kako je riječ o pozamašnom iznosu, shodno se i oporezuje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko je zakazao? Grci su znali za dolazak BBB-a, tvrdi hrvatska policija: Obavijestili su ih na vrijeme

Prije rekordnog dobitka u utorak, najveći jackpot Mega Millionsa iznosio je 1,537 milijardi dolara i osvojen u listopadu 2018.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene