Obavijesti Video Pretražite Navigacija
glasan prasak

VIDEO Svi snimali misteriozno svjetlo na nebu, a onda je otkriveno o čemu se radi

Svjetlo iznad Melbournea
Svjetlo iznad Melbournea Foto: Twitter/Screenshot
Nakon prijave građana, Australska svemirska agencija objavila je kako se vjerojatno radio o ostacima ruske rakete Sojuz-2 koja je ponovno ušla u Zemljinu atmosferu.

Stanovnike Melbournea uznemirila je vatrena lopta na nebu u ponedjeljak navečer, a mnogi su je i snimili. Čuo se glasan prasak, ali i osjetilo naknadno podrhtavanje, kao da je potres, opisali su neki.

"Odmah sam pomislio da je još jedan potres ili probijanje zvučnog zida", napisao je Nick Horton na platformi X (Twitteru), prenosi The New Daily.com.au.

 



Internet je bio preplavljen snimkama, a korisnici prilično uznemireni.

Svjetlo uočeno na nebu iznad Melbournea u ponedjeljak navečer vjerojatno su bili ostaci ruske rakete Sojuz-2 koji su ponovno ušli u Zemljinu atmosferu, objavila je u utorak Australska svemirska agencija (ASA).

"Utvrdili smo da su bljeskovi svjetla viđeni na nebu iznad Melbournea tijekom noći najvjerojatnije bili ostaci ruske rakete Sojuz-2 koja je ponovno ušla u Zemljinu atmosferu", priopćila je ASA.

 



"To je bilo najavljeno, a ostaci rakete su se prema planu trebali vratiti u atmosferu i u ocean jugoistočno od obale Tasmanije", dodala je ASA najavljujući da će sve pratiti i dalje.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene