Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastjerani suzavcem

Turska policija blokirala Paradu ponosa četvrtu godinu zaredom, prosvjednici: "Nećemo se pokoriti"

Prosvjed u Turskoj (Foto: AFP)
Prosvjed u Turskoj (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Prosvjed u Turskoj (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Turska policija je u nedjelju suzavcem rastjerala više stotina okupljenih koji su prkosili zabrani održavanja Parade ponosa u Istanbulu.

Ovo je četvrta godina zaredom da vlasti Istanbula sprečavaju paradu kojom završava istanbulski tjedan ponosa.

Pročitajte i ovo Napad u crkvi u Istanbulu Ubojice u bijegu VIDEO Napad u istanbulskoj crkvi: Dvojica maskiranih muškaraca upala na misu i ubila jednu osobu Probijen strop tunela podzemne željeznice u Istanbulu Sve je snimljeno VIDEO Incident u podzemnoj: Bušilicom slučajno probili tunel metroa

Turski LGBT aktivisti okupili su se i šetali ulicama prkoseći zabrani, izvikujući slogane i mašući zastavama duginih boja. Pokušali su prošetati središnjom ulicom Istiklal nakon što su pročitali priopćenje. Policija je ranije zatvorila taj dio središta grada i tamo postavila vodene topove, te suzavcem potisnula okupljene.

Prosvjednici su pjevali "Nećemo se pokoriti, nećemo zašutjeti, ne bojimo se". Organizatori su u izvješću istaknuli da je guverner ponovo diskriminirao specifični dio društva. Aktivisti tvrde da je policija koristila gumene metke u rastjerivanju okupljenih.

Organizaciija Amnesty Interantional je istaknula da je mirno okupljanje i kretanje pravo zajamčeno domaćim i međunarodnim zakonom koje guverner Istanbula mora poštivati. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene