Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gaf režimske novinske agencije

Iranci nasjeli na šalu: 'Amerikanci bi radije Ahmadinedžada nego Obamu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranskom režimu bliska novinska agencija nasjela je i od Oniona prepisala satiričnu vijest o Ahmadinedžadovoj popularnosti u SAD-u.

Često citirana iranska novinska agencija Fars, inače pod strogom kontrolom režima u Teheranu, od riječi do riječi je u rubrici 'Politika' prepisala 'izvještaj' američkog satiričkog portala The Onion, koji objavljuje isključivo lažne vijesti, o anketi koja pokazuje da velika većina Amerikanaca za novog predsjednika SAD-a želi Mahmuda Ahmadinedžada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mama Sarah U Keniji u dobi od 99 godina preminula baka Baracka Obame Slika nije dostupna GOTOVO 900 TISUĆA PRIMJERAKA "Obećana zemlja" bivšeg američkog predsjednika već prvi dan srušila rekorde prodaje i uvjerljivo potukla literarna djela prethodnika

U spomenutoj parodiji navodi se i da bi 77 posto bijelaca iz ruralnih područja radije otišlo gledati utakmicu baseballa ili popiti pivo s iranskim predsjednikom nego se družiti s Barackom Obamom.

>> The Onion: Milanovića zatrpala repa s prikolice konjske zaprege

'Draži mi je on (Ahmadinedžad)', rekao je The Onionu izmišljeni žitelj Virginije, a iranska agencija uredno prenijela. 'Nacionalnu sigurnost shvaća ozbiljno i, za razliku od Obame, ne dozvoljava tamo nekim gay prosvjednicima da mu govore kako će voditi državu.'

Vijest je bez navedenog izvora 'informacija' objavljena na Farsovom engleskom servisu u ponedjeljak, a iz očitih je razloga uklonjena tek nakon nekoliko dana.

Nije ovo prvi put da su novinari nasjeli na Onionovu satiru. BBC tako ističe da je 2004. godine jedna kineska novinska agencija prenijela 'vijest' o planu Kongresa da se iseli iz Washingtona ako ne bude izgrađena nova zgrada na Capitol Hillu.

Nekoliko dnevnih listova u Bangladešu 2009. se godine ispričalo čitateljima zbog Onionove informacije da je slijetanje na Mjesec bilo lažirano.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene