Barack Obama - 1
Barack Obama - 1 Foto: Getty Images

Sarah Onyango Obama, treća i najmlađa supruga djeda bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, koja je sudjelovala u odgoju njegova oca, umrla je u dobi od najmanje 99 godina u ponedjeljak u bolnici u zapadnoj Keniji.


"Granny Sarah", kako ju je nazivao bivši američki predsjednik, aktivno se bavila promocijom obrazovanja za djevojčice i siročad.

Vezani članci KBC Zagreb, ilustracija Transplantacija trajala 12 sati: Organe žrtve pucnjave u Klisu dobila tri pacijenta Igor Pokaz, hrvatski velepolanik u Ujedinjenom Kraljevstvu Hrvatski veleposlanik u Ujedinjenom Kraljevstvu koji je upoznao princa Philipa: ''Nije bio čovjek od pompe i ceremonijala''

"Istina je, otišla je Gospodinu", kazala je njezina kći Marsat Onyango.

Mama Sarah, kako su je iz poštovanja zvali u Keniji, obična žena sa sela bila je poznata po kašama i krafnama koje je servirala u lokalnoj školi. U zemlji je postala slavna nakon što je 2008. Barack Obama izabran za prvog crnog američkog predsjednika.

Bila je treća supruga Obamina djeda i pomogla je u odgoju Obamina oca Baracka Obame starijeg.

Sarah Obama desetljećima je pomagala siročadi, a neki su i živjeli u njezinoj kući.

Mama Sarah Obama Fondacija plaća hranu i obrazovanje za djecu bez roditelja, osigurava im školske potrepštine, odjeću, osnovne zdravstvene potrebe i školarine.