Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova, drugačija kultura

ZLATO BOGA MAJMUNA Duboko u džungli otkriven grad nepoznate civilizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Duboko skriveni u džungli nalaze se ostaci tajanstvenog grada nepoznate civilizacije.

Arheolozi su počeli iskapanja na mjestu za koje se pretpostavlja da skriva ostatke 'Bijelog grada' poznatog kao i 'Grad majmunovog zlata'.

Pročitajte i ovo Izvlačenje mrtvih nakon pada helikoptera u Hondurasu (Foto: AFP) Razdor u siromašnoj zemlji Pobjeda predsjednika Hondurasa zasjenjena tragedijom: U padu helikoptera poginula mu sestra Slika nije dostupna 'Tamo je nešto...' NI STRUČNJACIMA NIJE POŠLO ZA RUKOM Klinac 'otkrio' zaboravljeni grad usred džungle



Nalazište je smješteno u džungli u priobalnom području Hondurasa zvanom Mosquito. Direktor Instituta za antropologiju Virgilio Paredes kazao je kako ne znaju koja kultura stoji iza izgubljenog grada, ali da se čini kako nije riječ o Mayama koji su podigli druge gradove u okruženju.



'To je neka nova kultura, drugačija', kazao je Paredes. Pronađene posude na mjestu iskapanja datiraju iz 1000 do 1500 godine. Najfascinantniji predmet koji je pronađen je prijestolje od kamena na kojem se nalazi lik jaguara. Vjeruje se da ime 'Bijeli grad' potječe od bijelih vapnenačkih stijena koje se nalaze na tom području, dok je drugi naziv vezan uz kult boga majmuna, piše Telegraph.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene