Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Klasificirani dokumenti postaju javni

Hoće li objava blokiranih dosjea o JFK-u napokon razotkriti tajnu njegove smrti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Donald Trump najavio je objavu tajnih dosjea o ubojstvu JFK-a.

Posljednji klasificirani dokumenti povezani s atentatom na američkog predsjednika Johna F. Kennedyja trebali bi biti objavljeni danas.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara

Radi se o otprilike 1100 dokumenata. Kennedy je ubijen 22. studenoga 1963. u Dallasu. Ubio ga je Lee Harvey Oswald, a njega koji dan poslije policajac Jack Ruby, što je otvorilo put brojnim teorijama zavjere.

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump u subotu je na Twitteru najavio kako će kao predsjednik dopustiti otvaranje "dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea".

Objavljivanje dokumenata u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.

Najava objave tajnih dosjea o ubostvu JFK-a ponovno je skrenula pozornost na ideju o kletvi Kennedyevih, nastalu zbog velikog broja tragedija koje su pogodile uspješnu irsku obitelj, uključujući i smrti njezinih mladih članova. Sve o nesretnoj sudbini članova obitelji Kennedy pročitajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene