Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET TVITA

Trump najavio: "Dopustit ću otvaranje dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će dopustiti objavu dokumenata o ubojstvu Johna Kennedyja.

Po već ustaljenoj praksi Trump je i ovu svoju odluku najavio putem Twittera, gdje je na svom službenom profilu, između svojih brojnih obračuna s "lažnim vijestima", objavio da će kao predsjednik dopustiti otvaranje "dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea"

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjendički izbori Biden podbadao Trumpa: "Natječem se protiv šestogodišnjaka" Slika nije dostupna "Zbog nacionalne sigurnosti" Trump se ipak predomislio: Odgođena objava kompletne dokumentacije o Kennedyjevu ubojstvu

Trumpova objava u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.

 

 

Ranije je najavljeno da bi dosjei o Kennedyjevom ubojstvu trebali biti objavljeni 26. listopada, no tvrdilo se da to Trump neće dopustiti. 

John F. Kennedy ubijen je 22. studenog 1963. u Dallasu, a za njegovo ubojstvo osumnjičen je Lee Harvey Oswald, no suđenje nije dočekao jer ga je ubio Jack Ruby. 

Oko Kennedyjevog ubojstva isplelo se mnoštvo teorija zavjere, od onih da je povezano s vanzemaljcima pa do najpoznatije da iza njegovog smaknuća stoji CIA, o čemu je Oliver Stone snimio i film koji je osvojio dva Oscara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene