Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump najavio je da će dopustiti objavu dokumenata o ubojstvu Johna Kennedyja.


Po već ustaljenoj praksi Trump je i ovu svoju odluku najavio putem Twittera, gdje je na svom službenom profilu, između svojih brojnih obračuna s "lažnim vijestima", objavio da će kao predsjednik dopustiti otvaranje "dugo blokiranih i povjerljivih JFK dosjea"

Vezani članci Hasan Rohani, Donald Trump Trumpa "uopće ne zanima" hoće li Iran pristati na pregovore: "Odustanite od nuklearnog oružja" Mike Pompeo (Foto: AFP) Pompeo je nagovorio Trumpa na likvidaciju Sulejmanija: "Neću otići u mirovinu dok se Sulejmanija ne makne s bojnog polja"

Trumpova objava u suprotnosti je sa savjetom Vijeća za nacionalnu sigurnost, pa mediji već spekuliraju da na taj način američki predsjednik želi skrenuti pozornost s brojnih negativnih priča.

 

 

Ranije je najavljeno da bi dosjei o Kennedyjevom ubojstvu trebali biti objavljeni 26. listopada, no tvrdilo se da to Trump neće dopustiti. 

John F. Kennedy ubijen je 22. studenog 1963. u Dallasu, a za njegovo ubojstvo osumnjičen je Lee Harvey Oswald, no suđenje nije dočekao jer ga je ubio Jack Ruby. 

Oko Kennedyjevog ubojstva isplelo se mnoštvo teorija zavjere, od onih da je povezano s vanzemaljcima pa do najpoznatije da iza njegovog smaknuća stoji CIA, o čemu je Oliver Stone snimio i film koji je osvojio dva Oscara.