Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRUTALNO UBOJSTVO U SUSJEDSTVU

Policija u lovu na ubojicu: Hladnokrvno upucao nogometaša na treningu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nikola Mršić hladnokrvno je prišao nogometašu Goranu Lencu tijekom treninga, pucao mu u glavu i ubio ga, opisala je crnogorska policija čin ubojstva koji se odigrao prije tjedan dana u Kotoru. Sada tragaju za osumnjičenim ubojicom.

Golman Goran Lenac (33) je likvidiran – ustanovila je crnogorska policija. Za ubojstvo sumnjiče Nikolu Mršića, navodnog člana škaljarskog kriminalnog klana.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Dvojac morskim putem krijumčario marihuanu iz Crne Gore, vrijednost droge oko 600.000 eura Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno

Tvrde da su prikupili dokaze da je taj zločin počinio upravo Mršić, za kojim je raspisana tjeralica. Osnovanost sumnje da je baš Mršić ispalio smrtonosni hitac u Lenca potvrđena je kada su stigli nalazi iz Forenzičkog centra, gdje je utvrđena podudarnost DNK iz ovog zločina s DNK profilom osumnjičenog. On je, naime, na nogometnom terenu ostavio vrećicu u kojoj je bio sakrio pištolj prilikom dolaska do žrtve.

Crnogorski mediji pišu da je policija s Mrišićem čak i razgovarala u prvim satima istrage kao jednim od glavnih osumnjičenih. No, od tada mu se gubi svaki trag.

Prema policijskim saznanjima iz Crne Gore nije izašao na službenim graničnim prijelazima, ali svjesni su toga da to ne znači da je još uvijek u zemlji.

''U ovom trenutku još se ne zna motiv ubojstva'', rekao je pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković. Na pitanje je li riječ o obračunu kriminalnih klanova, Baković kaže da postoji sumnja na to.

''Za sada je poznato da je Lenac bio u prijateljskim odnosima sa navodnim članovima kavačkog klana, a kako kaže izvor 'Vijesti' iz istrage, bivši golman Bokelja svojevremeno je bio u prijateljskim odnosima i sa članovima škaljarskog klana. Navodno, kada su kotorski klanovi zaratili, prekinuo je kontakte sa škaljarcima i okrenuo se rivalskom taboru'', piše Blic.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene