Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Toaletna afera' u Sloveniji

Fiktivno naručili toaletni papir za pola milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski zavod za mirovinsko osiguranje pretrpio je štetu od najmanje pola milijuna eura zbog prijevare u kojoj su tri njegova službenika odobravala fiktivne narudžbe golemih količina toaletnog papira i papirnatih ubrusa.

Tri osumnjičena službenika dijelila su zaradu s jednom privatnom trgovačkom tvrtkom u slučaju koji su slovenski mediji nazvali 'toaletnom aferom'.

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum

Kako prenose slovenski mediji, unutarnji nadzor pokazao je da su trojica službenika tog zavoda u dogovoru s trgovačkom tvrtkom 'Mavrica' od početka 1999. do sredine 2002. godine fiktivno naručivala goleme količine papirnatih ubrusa i toaletnog papira te dijelila tako stečenu zaradu.

List 'Žurnal' navodi da je prijevara otkrivena kad je financijska kontrola utvrdila da naručena roba šezdesetak puta premašuje uobičajene potrebe osoba zaposlenih u zavodu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene