Obavijesti Video Pretražite Navigacija
maleni heroj

Brat i sestra se igrali na snijegu, no onda se zamalo dogodila tragedija: "Imala je potpuno modre usne, bila je bez svijesti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Djeca su pravila kuću od snijega koji je ralica nagomilala ispred njihove kuće. U jednom trenutku, djevojčica je upala u snijeg koji ju je prekrio, izgubila je svijest i nije davala znakove života. No, mlađi brat počeo je kopati i dozivati roditelje i uspio je spasiti.

Maria (13) i Orlando (11), sestra i brat iz Herisaua, glavnoga grada švicarskog kantona Appenzell Ausserrhoden, gradili su kućicu u snijegu, nešto poput iglua. No dogodila se nesreća koja je djevojčicu umalo koštala života.

Maria je upala u snijeg koji ju je prekrio, izgubila je svijest i nije davala znakove života. Na sreću, njezin brat brzo je reagirao i spasio je.

Pročitajte i ovo Vanja Mučena je i upucana Otkriveni stravični detalji posljednjih trenutaka života djevojčice Vanje (14): Vezali su je, strpali u vreću, objavljeno i gdje su je ubili

"Maria i Orlando pravili su kuću od 'planine' snijega koju nam je ralica za snijeg nagomilala ispred kuće. Suprug i ja smo za to vrijeme bili u kući", rekla je majka djece Fiorella (45) za švicarske medije, a prenosi Fenix Magazin.

Djevojčica je upala u snijeg i nestala ispod gomile snježnog pokrivača. Orlando je zvao roditelje i počeo kopati po snijegu tražeći sestru.

Pročitajte i ovo Policija na Jakuševcu nakon odrona smeća Pljušte reakcije Oporba se zbog Jakuševca obrušila na Tomaševića: "Prvi odron nisu shvatili ozbiljno"

Pročitajte i ovo Pogled na Medvednicu i Sljeme - 1 ZIMSKA IDILA Stiže novi snijeg, upaljen meteoalarm: Pogledajte kada će nad Hrvatskom proći dvije ciklone

"Bila je to borba na život i smrt", rekla je majka Fiorella.

Djevojčicu su uspjeli pronaći i izvući iz snijega.

"Već je imala potpuno modre usne, bila je bez svijesti i nije davala znakove života. Odmah smo je okupali toplom vodom i počela je dolaziti svijesti. Stavili smo je u krevet kako bi se utoplila", rekla je majka.

Pročitajte i ovo Vulkan Marapi vulkan na sumatri Erumpirao vulkan Marapi, najmanje 11 mrtvih: Stup pepela visok tri kilometra

Roditelji su svjesni toga da se radilo o sekundama.

"Maria možda ne bi bila živa da Orlando nije tako brzo reagirao. Sve je moglo završiti loše", ispričala je majka.

Pročitajte i ovo Odjeća - 5 Problem umjesto pomoći Nisu sve donacije od pomoći: Iz dječjih domova apeliraju što im nikako ne biste trebali poklanjati

Maria je sada dobro. Pretrpjela je šok, ali nije morala u bolnicu. Samo dan kasnije ponovno se igrala u snijegu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene