Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biskup se ispričao

Crkveni seks-skandal! Svećenici se uz viagru družili s muškom prostitutkom, zabava je toliko izmakla kontroli da je pozvana hitna, ali i policija

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Neviđeni seks-skandal dogodio se ovih dana u Poljskoj.

Svećenici u Poljskoj organizirali su zabavu uz viagru i mušku prostitutku, a kada su se stvari otele kontroli, morali su pozvati Hitnu pomoć, ali došla je i policija. Sve je počelo kada je muška prostitutka izgubila svijest. Crkva je priznala da se incident dogodio, a tužitelji su najavili istragu.

Prošlog tjedna Gazeta Viborcza, vodeći liberalni dnevni list u Poljskoj, izvijestio je da su svećenici u mjestu Dabrova Gornica, gradu na jugu Poljske, organizirali zabavu u zgradi koja pripada biskupiji i na koju je bila pozvana muška prostitutka.

"Događaj je bio čisto seksualne prirode. Njegovi sudionici uzimali su lijekove za poboljšanje potencije", ispričao je neimenovani izvor.

Pročitajte i ovo Urušavanje krova Sedmero mrtvih VIDEO Užas u Meksiku: Urušio se krov crkve tijekom mise, traga se za preživjelima

No, zabava je izmakla kontroli, a muška prostitutka izgubila je svijest, zbog čega je pozvana hitna pomoć. Međutim, kada je stigla ekipa hitne pomoći, odbijen im je ulazak u prostorije. Hitna pomoć je, kako se navodi, tada pozvala policiju, koja im je pomogla da dođu do unesrećenog čovjeka.

Glasnogovornik lokalnog tužiteljstva rekao je da je pokrenuta istraga o mogućem nepružanju pomoći osobi čije je zdravlje bilo ugroženo, što je kazneno djelo za koje može biti izrečena kazna do tri godine zatvora.

Pročitajte i ovo Kontejner - 1 Godinu dana od uvođenja Što su metropoli donijele ZG vrećice? Grad se hvali da sustav funkcionira, ali na terenu stvari izgledaju drugačije

Pročitajte i ovo Joe Biden Pomoć se nastavlja Biden pritisnuo republikance po pitanju Ukrajine: "To ni pod kojim okolnostima ne možemo dopustiti"

Događaji su zatim dobili dodatni dramatičan obrat. U četvrtak navečer netko je zapalio vrata bazilike u blizini koje se navodno dogodio incident. Vatrogasci su ugasili požar, a povrijeđenih nije bilo. Policija je kasnije privela muškarca za kojega se sumnja da je podmetnuo požar.

U petak je crkva priopćila da je svećenik u čijem se stanu dogodio incident razriješen svih crkvenih dužnosti "dok se stvar ne razjasni".

Nakon skandala biskup je objavio pismo u kojem se ispričava zbog nedavnih "bolnih događaja" i sramotnih svećenika koji su bili umiješani, ali nije iznio nikakve detalje o tome što se dogodilo.

"Ispričavam se svima koji su bili pogođeni i ožalošćeni, ili čak skandalizirani situacijom", napisao je biskup, dodavši: "Svatko tko bude proglašen krivim bit će kažnjen po kanonskom pravu, bez obzira na presudu građanskog suda".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene