Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjajne vijesti

Cijela Srbija na nogama zbog krafni: Ninina tužna priča nikoga nije ostavila ravnodušnim, za pola sata proda sve što pripremi

Red na trgu u Novom Sadu
Red na trgu u Novom Sadu Foto: Screenshot/Facebook
Cijela Srbija ovih dana prati učenicu petog razreda Ninu N. (11) i prodaju njezinih krafni kako bi skupila novac za liječenje bolesnog oca.

Veternička ulica u Novom Sadu u centru je pozornosti već nekoliko dana, otkako je jedanaestogodišnja djevojčica Nina počela upravo tamo prodavati krafne. Njezin cilj nije zaraditi dodatni novac za sebe, već pomoći svom oboljelom ocu Zoranu.

On zbog teške očne bolesti nema vid na jedno oko, a drugo mu je u opasnosti. Zato je njegova kći odlučila pomoći i ne sjediti prekriženih ruku, već pokušati prikupiti potreban iznos za liječenje u Moskvi. Uz pomoć obitelji u ulici je pokrenuta akcija prodaje krafni po cijeni od 85 centi s ciljem podizanja dovoljno sredstava za financiranje terapije.

Nakon što se društvenim medijima proširio video dugih redova građana koji kupovinom krafni žele pomoći pri sakupljanju novca, Novosađani su se ujedinili, pa Nina za pola sata proda sve što je napravila. Ali ne samo građani Novog Sada. Po društvenim mrežama kruže narudžbe ljudi i iz drugih dijelova Srbije koji žele krafne.

"Baka je dala ideju za krafne, a ja je nisam pustila samu da prodaje, nego sam bila s njom ispred prodavaonice. I tako je sve počelo. Onda sam na društvenim mrežama podijelila našu akciju ne očekujući ništa, ali nastala je prava emotivna eksplozija", rekla je Ninina mama Nataša.

Danas se oglasio i srpski ministar financija Siniša Mali s obećanjem: "Nije pitanje pomoći, novca ima. Zamolio sam ministricu zdravlja da stupi s njima u kontakt i da vidimo kako možemo pomoći. Država će, kao i uvijek, pomoći i njemu", prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Blatu Istraga u tijeku Nesreća na okupljanju sportskih jurilica u Zagrebu: Dijete teško ozlijeđeno, policija objavila detalje

Podsjećamo, Zoran je 2016. godine izgubio vid zbog ablacije mrežnice. U ožujku 2022. ponovo se javlja ablacija i time Zoran postaje životno ugrožen.
Odlazi u kliniku u Beogradu, gdje dobiva terapiju, kemoterapiju i imunosupresivne kapi. Nakon godinu dana mu se magli vid i javlja se izražena fotofobija. Sad mu je potrebna pomoć kako bi mogao na liječenje u Moskvu.

Veliko djelo Nine, kao i njezine majke koja peče krafne, brzo su prepoznali svi Novosađani. Građani su pozvali sve koji mogu da im pomognu u pripremi krafni, koje se prodaju brže nego što ih stignu napraviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene