Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završila peti razred

VIDEO Beskrajan red za krafne u Novom Sadu: Djevojčica skuplja novac za liječenje oca - "Odlučila je pomoći"

Red na trgu u Novom Sadu
Red na trgu u Novom Sadu Foto: Screenshot/Facebook
Djevojčica Nina N. iz Veternika kod Novog Sada svakodnevno u razdoblju od 17 do 19 sati uvečer prodaje krafne na improviziranom štandu. Sakuplja novac za liječenje bolesnog oca, 48-godišnjeg Zorana.

Društvenim mrežama proširile su se snimke dugih redova na novosadskom trgu ispred improviziranog štanda.

Malena djevojčica na njemu prodaje krafne kako bi skupila novac nužan za liječenje bolesnog oca.

Građani su se u velikom broju odazvali i stoje strpljivo u redu kako bi kupili krafnu i time pomogli djevojčici u borbi za zdravlje oca, piše Nova.rs.

"Ja sam prvo htjela prodavati krafne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla pomoći tati da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega", ispričala je djevojčica koja je u jednom poslijepodnevu prodala 500 krafni koje je pripremila njezina majka, piše Blic.

Pročitajte i ovo Kiše donijele poplave i jeftiniju struju - 6 Proradile hidroelektrane Kako je Hrvatska zbog jedne stvari koja je mnogima donijela nevolje od velikog uvoznika postala - izvoznik struje

"Naša Nina je završila peti razred i otkad su praznici, odlučila je da neće sjediti kod kuće nego će nekako pomoći obitelji", kazala je njezina majka Nataša.

Zbog teške bolesti životno ugrožen

"Zoran je zbog teške bolesti očiju ostao bez jednog oka, a i drugo oko je u velikoj opasnosti. Osim što može u potpunosti oslijepiti, mogao bi biti i u životnoj opasnosti. Postoji spas, ali u Moskvi, a liječenje je nažalost vrlo skupo", dodala je.

Pročitajte i ovo Vrtići - 1 Puno neobičnosti U srijedu istječe žalbeni rok u zagrebačkim vrtićima: Tri tisuće roditelja piše prigovore

Zoran je 2016. godine izgubio vid zboig ablacije mrežnice. U ožujku 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te time Zoran postaje životno ugrožen.

Odlazi u kliniku u Beogradu gdje dobiva terapiju, kemoterapiju i imunosupresivne kapi. Nakon godinu dana mu se magli vid i javlja se izražena fotofobija. Sad mu je potrebna pomoć kako bi mogao na liječenje u Moskvu.

Ninino veliko djelo, kao i njezine majke koja peče krafne, brzo su prepoznali svi Novosađani. Građani su pozvali sve koji mogu da im pomognu u pripremi krafni koje se prodaju brže nego što ih stignu napraviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene