Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija na izglasavanje rezolucije

Vučić: "Ovdje sam završio karijeru, ovo je bio čavao u sanduk"

Aktualno Galerija Aleksandar Vučić Aleksandar Vučić Foto: Tom Dubravec/Cropix Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 2 Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 2 Foto: Afp Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici - 1 Foto: Afp +0 Aleksandar Vučić u UN-u: Glasanje o rezoluciji o Srebrenici Galerija 1/4 >>
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirao je na rezoluciju UN-a o Srebrenici.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sjednice Opće skupštine Ujedinjenih naroda, na kojoj je izglasana rezolucija o genocidu u Srebrenici, izjavio da je "završio karijeru i da mu mnoge stvari neće oprostiti".

"Ovo je bio čavao u sanduk. Napravio sam sve. Oni su napravili sve da nas ponize, a mi se vinuli u visine. Ja ne mogu reći da smo mi pobijedili jer su takve procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat", rekao je Vučić tijekom obraćanju novinarima u New Yorku, izvijestila je Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija oštra reakcija Izrael najavio teške posljedice za države koje idući tjedan priznaju Palestinu

Vučić je dodao kako su navodne procjene onih koji su predložili rezoluciju bile da će više od 110 zemalja glasati za nju, a da će suzdržanih biti oko 45.

"A nas je bilo 107. Znači njih 84 prema 107 onih koji nisu željeli glasati za njihov prijedlog, a da ne pričamo i kako se došlo do tih 84", napomenuo je te se zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv ili suzdržane.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Suradnja na testu Domovinski pokret zbog Pupovca prijeti raskidom koalicije s HDZ-om? Javio se Plenkovićev glasnogovornik

"Ogromno hvala mađarskoj braći, oni su jedini koji su bili protiv u našem okruženju, ali hvala i Slovačkoj, Grčkoj i Cipru, koji su bili suzdržani i koji su pokazali prijateljstvo prema Srbiji", ustvrdio je.

"Imate bar tri zemlje koje su bile natjerane da budu kosponzori, a na kraju su bili suzdržani. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili. Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene