Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush neće stisnuti Izrael

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Sjedinjenih Država George W. Bush želi da Izrael na najmanju mjeru svede rizik za porast broja žrtava u svojoj kampanji u južnom Libanonu, ali neće na tu zemlju raditi pritisak da zaustavi vojne operacije, priopćila je Bijela kuća u petak.

Glasnogovornik Bijele kuće Tony Snow novinarima je rekao da je američki predsjednik telefonom razgovarao s libanonskim premijerom Fouadom Siniorom i drugim bliskoistočnim čelnicima nastojeći okončati krizu između Izraela i gerilaca Hezbolaha u Libanonu.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Snow je rekao da Bush "vjeruje da se Izraelci imaju pravo štititi, a čineći to trebali bi što je više moguće ograničiti takozvanu kolateralnu štetu po ljudske živote i infrastrukturu", rekao je Snow.

Upitan je li prihvatio zahtjeve libanonskog premijera da prenese Izraelu da ograniči svoje vojne operacije Snow je rekao: "Ne. Predsjednik neće donositi vojne odluke za Izrae!l".

Viši dužnosnik američke administracije je rekao da je Bush nazvao i egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka i jordanskog kralja Abdulaha tijekom leta iz Njemačke za Rusiju gdje će sudjelovati na skupu zemalja skupine G8.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene