Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bubalo: Imovina Srbije na Kosovu od 200 do 400 milijardi dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar trgovine i usluga Srbije Predrag Bubalo izjavio je u srijedu za Radio televiziju Srbija (RTS) da je vrijednost imovine Srbije i srpskog naroda na Kosovu od 200 do 400 milijardi dolara.

Pojasnio je da ta imovina obuhvaća sve ono što je Srbija izravno ili preko Fonda investirala u razvoj, zatim crkvenu imovinu, prirodna bogatstva, kao i imovinu protjeranih građana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova

Bubalo je rekao da će politička borba za Kosovo uključivati i veliki broj sudskih i arbitražnih procesa pred međunarodnim institucijama, ali da je u ovom trenutku prioritet sigurnost i materijalna egzistencija Srba na Kosovu.

Isti je ministar prije dva dana izjavio da neće biti uvođenja bilo
kakvog ekonomskog embarga Kosovu niti drugih ekonomskih mjera, jer "priča o Kosovu i Metohiji još nije završena, pa Srbija ne može uvoditi ekonomski embargo dijelu svog teritorija, bar ne za sada".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene