Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez izgleda za azil

Bruxelles poručio članicama da više pritvaraju migrante koji čekaju deportaciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članice EU-a trebale bi više pritvarati migrante koji nemaju izgleda dobiti azil kako bi se spriječilo da pobjegnu prije deportacije, rekao je u srijedu europski povjerenik za migracije Dimitris Avramopoulos.

EU pokušava obuzdati migraciju nakon što je oko 1.6 milijuna izbjeglica i migranata stiglo od 2014. do 2016. na njezine obale u Sredozemnom moru. Unija također želi spriječiti nove dolaske i deportirati više ljudi.

Pročitajte i ovo Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

"Stopa povratka mora se popraviti", rekao je Avramopoulos predstavljajući novi, neobvezujući prijedlog Europske komisije.

"Zemlje članice bi trebale koristiti mogućnost pritvaranja migranata ako postoji rizik od bijega i kako bi imale dovoljno vremena za postupak vraćanja i readmisije", dodao je.

Bruxelles procjenjuje da bi iz EU-a trebalo vratiti oko milijun ljudi, ali se vraća samo trećina.

Dok zakonodavstvo EU-a postavlja minimalne zajedničke standarde za vraćanje migranata, neke zemlje članice imaju strožije nacionalne zakone koji bi se mogli ublažiti da bi se taj proces olakšao, smatraju u Komisiji. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene