Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka tužitelja

Bez optužnice protiv majke dječaka koji je upao u gorilinu nastambu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv majke trogodišnjeg dječaka koji je upao u nastambu gorile u zoološkom vrtu u Cincinnatiju, zbog čega je životinja morala biti ubijena, neće biti podignuta optužnica, rekao je tužitelj iz Ohija u ponedjeljak.

Sedamnaestogodišnja zapadna nizinska gorila Harambe, pripadnik ugrožene vrste, upucana je nekoliko minuta nakon što je 27. svibnja u njenu nastambu upao dječak.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

Kritičari ovakve odluke zaposlenika vrta zatražili su podizanje optužnice protiv majke dječaka za nemar. Dječak je doživio potres mozga i nekoliko ogrebotina, no nije imao teže ozljede.

"Jako mi je žao zbog gubitka ove gorile, no ništa u ovoj situaciji nije temelj za dizanje optužnice", rekao je u ponedjeljak tužitelj okruga Hamilton Joseph Deters, dodavši kako su svjedoci prenijeli da majka u nijednom trenutku nije izvrgnula svog sina opasnosti, okrenuvši se samo na par sekundi da bi se bavila drugim djetetom.

Dječak je u zoološkom vrtu bio sa svojom majkom, tri sestre i obiteljskim prijateljima kada se popeo preko ograde i upao u gorilinu nastambu. Gorila je ubijena hitcem u glavu dok je dječak bio između njezinih nogu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene