Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Biolog s Harvarda

Analiza koja je ŠOKIRALA svijet: Srbi su NAJSTARIJI narod

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anatolij Kljosov, američki znanstvenik ruskog porijekla, tvrdi kako je analizom gena utvrdio da su Srbi najstariji narod. U svojoj analizi tvrdi da Srbi potječu od Noinog sina, te da je Balkan pradomovina svih Slavena.

Biolog s Harvarda objavio je niz knjiga u kojima tvrdi da je Balkan pradomovina svih Slavena pa i Rusa. Analizom gena, R1A1 koji je najčešći u dinaridskom području Balkana i naziva se 'ilirskim', zaključio je kako su od Srba potekli svi današnji Slaveni, te većina europskih naroda, piše srpski Telegraf.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Joe Biden Velika bitka NATO-a i Rusije Što se krije iza Bidenova upozorenja o Balkanu: "To je skrivena poruka za jednu zemlju"

Ti su geni stari 12.000 godina, dok su drugi stari oko 4 do 7 tisuća godina, a svi indoeuropski narodi u Europi imaju više od 40 posto tog gena, kako tvrdi 67-godišnji Kljosov.

Prema studiji više od 60 posto tog gena imaju južni Slaveni u Srbiji, BiH, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a ista se koncentracija nalazi na sjeveru Europe, u Danskoj, na sjeveru Njemačke, na jugu Skandinavije i u Velikoj Britaniji.

Tako su se, prema tvrdnjama iz analize Anatolija Kljosova, potomci Noinog sina prvo naselili u donjem toku Dunava, što je prostor današnje Srbije, a od tamo su otišli na sjever. 

>> Trag Balkanaca u EU: Od stuba koje ne vode nikamo pa sve do...OVIH 'ČUDA'!

Na osnovu mutacija genetske haplo grupe Kljosov je zaključio da su Slaveni došli s Balkana. Osim toga zaključio je kako je i indijska kasta arijevaca nastala dolaskom Slavena s područja Srbije u Indiju, prije više od 3.850 godina.

Praslaveni dinarskih gena koji su na Balkanu živjeli prije 12.000 godina došli su nakon više od 200 generacija u istočnu Europu, a petsto godina kasnije dolaze sve do južnog Urala. Zatim se pojavljuju u Indiji.

Ova je teorija izazvala burne reakcije diljem svijeta. Ruski biolog Kljosov od 1990. živi u SAD-u. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene