Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nogometašu odbili dati vizu zbog punca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nogometni savez Fidžija uputio je službeni protest FIFA-i budući da su novozelandske vlasti pred dvoboj za plasman na SP 2010 između Novog Zelanda i Fidžija u Aucklandu uskratile vizu najboljem nogometašu Fidžija jer mu je punac - vojnik.

Vratar Simione Tamanisau tako je posve nedužan izbačen iz momčadi, a sve zbog uredbe vlade Novog Zelanda od prosinca prošle godine kojom se zabranjuje ulazak u zemlju bilo kojoj osobi sa Fidžija koja je vojnik ili je rodbinski povezana s vojnom osobom.

Pročitajte i ovo Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje" Slika nije dostupna Jačine uragana 5. kategorije NAJJAČI TAJFUN IKAD Oluja juri Fidžijem, udari vjetra i preko 350 km/h: 'Napad je započeo'

Fidži će se, osim FIFA-i, žaliti i Sudu sportske arbitraže u
Lausannei, a očekuju i da se utakmica poništiti zbog "očite nepravde".

Ako jedna vlada izravno odlučuje tko će igrati, a tko ne, onda to znači da Fidži zapravo ne igra protiv novozelandskih nogometaša već protiv novozelandske vlade, kazao je izbornik Fidžija Jusuf Khan.

Novi Zeland i Fidži su ušli u finalnu skupinu Oceanijske zone
kvalifikacija za SP zajedno sa Vanuatuom i Novom Kaledonijom. Pobjednik Oceanijske skupine igrat će za plasman na SP 2010. s petoplasranom reprezentacijom iz Azije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene