Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Središnjica zatražila očitovanje

Građani tvrde da Crveni križ u Topuskom potrebitima naplaćuje humanitarnu pomoć. Ravnatelj: "To su članarine"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Crveni križ ljudima koji su u Topuskome došli po humanitarnu pomoć naplaćivao je 12 kuna, ustvrdili su građani. Središnjica je od lokalne organizacije Crvenog križa zatražila službeno očitovanje.

Kako je svjedočilo više neimenovanih izvora, Crveni križ osobama koje su došle po potrebne stvari zapisuje podatke s osobnih iskaznica i od njih prima novac.

Pročitajte i ovo Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali" Ilustracija Rusija na dobitku Rusi uvjereni da Europa počinje okretati leđa Ukrajini: "Shvaćaju da su bacili novac kroz prozore"

Portal 24sata je objavio videosnimku na kojoj se naplata jasno vidi, kao i što se i jasno čuje objašnjenje osobe koja sjedi za stolom i uzima novac.

"Sredstva idu u humanitarne svrhe“, govori osoba.

Više potrebitih korisnika, koji su htjeli ostati anonimni, potvrdili su da se od njih uzimalo 12 kuna iako nisu niti članovi niti zaposlenici Crvenog križa.

Ravnatelj HCK-a u Topuskom Željko Rukavina pak tvrdi da se radi o prikupljanju članarina te da nisu tražili novac u zamjenu za humanitarnu pomoć.

Središnjica humanitarne organizacije zatražila je službeno očitovanje čelnog čovjeka Crvenog križa u Topuskom uz poruku kako ovakva postupanja najoštrije osuđuju, pišu 24sata

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene