Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČAK TRINAEST KANDIDATA

U Splitu pred lokalne izbore nikad napetije: Kandidati obećavaju brda i doline, a jedan bi ukinuo i prirez

Aktualno Galerija Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 5 Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 5 Foto: DNEVNIK.hr Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 7 Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 7 Foto: DNEVNIK.hr Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 6 Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 6 Foto: DNEVNIK.hr Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 4 Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Lokalni izbori: Bespoštedna borba za Split - 3 Galerija 1/7 >>
Jedna od najneizvjesnijih utrka na predstojećim lokalnim izborima vodi se za čelno mjesto Grada Splita. Potpise za kandidaturu prikuplja čak trinaest kandidatkinja i kandidata. Glasove birača jedni žele osigurati pjesmom, a drugi ambicioznim planovima.

Do potpisa nužnih za kandidaturu u Splitu se dolazi i pjesmom. HSS-ov kandidat Siniša Vuco kaže kako svi obećavaju gradnju garaža, spomenika i kipova, ali ne i on. "Svi hoće smanjiti prirez, a ja ga hoću ukinuti, svjestan na minimum na nultu stopu. Pitate kako. Moj plan je da porezna politika bude da se uzima bogatima da bi se dalo siromašnima“, obećava u maniri Robina Hooda.

Pročitajte i ovo Split - 1 Čeka ga puno posla Novi gradonačelnik Splita poslao poruku onima koji misle da se drži previše "akademski": "Ja sam prije 20 godina operirao leđa..." Tomislav Tomašević slikao se sa članicama Biračkog odbora REZULTATI LOKALNIH IZBORA Hrvatska je izabrala! Pogledajte tko će voditi vaš grad sljedeće četiri godine

Smanjenje prireza na devet posto nudi Vice Mihanović, kandidat HDZ-a, stranke koja je isti taj porez i podignula na petnaest posto. Obilazi kotare, a pred novinare nikako ne želi, i tako je otkad je Sveučilište u Osijeku pokrenulo provjeru pravovaljanosti stjecanja njegova doktorata.

Kampanja je, pa ne manjka ideja o tome kako riješiti vodeće gradske probleme. Primjerice, kronični nedostatak parkirališta - velikim garažama. "To je poznato europsko rješenje, naši gosti parkiraju na tim mjestima na rubovima grada i zatim javnim prijevozom dolaze u centar", govori Ivica Puljak iz Centra.

Obećanje – ludom radovanje

Predlažu se i modularne čelične konstrukcije. Mostov Ivica Grković kaže da je to isplativo. A SDP-ov Ante Pranić ugledao bi se na rotor u Zagrebu. Umjesto POS-ovih stanova, od kojih su dio postali apartmani, za mlade obitelji gradili bi stanove za najam.

Split najmanje odvaja prikupljeni otpad među velikim gradovima. "Svi moramo odvajati na kućnom pragu, to je ključ i rješenje svega, osim toga moramo imati i kompostanu jer bez nje odvajanje otpada apsolutno nema smisla“, zaključio je Jakov Prkić iz Možemo!.

Split uskoro neće imati ni odlagalište jer Karepovac je pred zatvaranjem, pa se planira i zabrana odlaganja susjednim gradovima. Trinaest kandidata prikuplja potpise, a koliko će ih u utrku za mjesto gradonačelnika, znat ćemo krajem idućeg tjedna.

Više o ovoj temi doznajte iz videa priloženog uz tekst.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene