Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice zaraze

Otvorena nova post-COVID ambulanta u riječkom KBC-u: "Preboljeli imaju neurološke posljedice, smetnje pamćenja i koncentracije, probleme sa spavanjem..."

U riječkom KBC-u otvorena je nova post-COVID ambulanta. Namijenjena je pacijentima s neurološkim smetnjama koje su im se javile kao posljedica zaraze koronavirusom. Ambulanta će raditi utorkom od 12 do 15 sati, a pacijentima će na raspolaganju biti neurolozi različitih subspecijalizacija.

Ovo je druga post-COVID ambulanta na riječkom području, a prva je od prosinca namijenjena pacijentima s pulmološkim smetnjama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Materijal nabavljen u jednom danu Nevjerojatna spretnost i znanje liječnika KBC Rijeka: Po prvi put u Hrvatskoj zatvorili puknuće srca bez kirurškog zahvata

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Greška Ravnatelj KBC-a Rijeka objasnio kako se cijepljeni liječnik uspio prijaviti u sustav Cijepise. Oglasio se i Beroš

''Sad se vidjelo da i poslije, preboljeli od COVID-a, neovisno o tome jesu li imali teški ili blagi oblik, imaju određene neurološke posljedice, smetnje pamćenja, koncentracije, pažnje, kratkoročne memorije, probleme sa spavanjem, mirisom, okusom... Kod nekoga ostaje i trajnije, a kod nekih prođe'', pojasnila je Vladimira Vuletić, predstojnica Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka.

Prvi pacijenti

Prvi pacijenti u ambulanti su danas bili na pregledu.

"Kao se malo gubit, u krivo mjesto sam odnesao neku dasku od mesa, u špajzu ili tako nešto", prepričava Antun Beljan iz Delnica.

''Imali smo zajedno koronu, on je nakon dva dana počeo nešto krivo govorit. Još je kćer došla u posjetu i vidjela je da se dosta gubi. Odpeljali smo ga na hitnu i tamo su snimali mozak i vidjeli da je bio moždani", objasnila je Željka Beljan.
 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene