Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u hrvatskoj 146 novozaraženih

Jedna županija cijepila 50 posto stanovništva: "Ponovno smo poželjna i sigurna turistička destinacija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata zabilježeno je 146 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 739. Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. Preminule su 3 osobe.

* 8243 preminule osobe 

Pročitajte i ovo Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka? Slika nije dostupna Oglasio se stožer Novi korona podaci: Preminulo šest osoba, pogledajte stanje po županijama

* 1.593.590 ljudi cijepljeno barem jednom dozom

Tijek događaja pratite u nastavku:

14:44 Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze od COVID-19.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 12.010.

U proteklih 48 sati nije bilo preminulih osoba od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 241.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je ukupno 5 osoba od čega je jedna osoba na respiratoru.

14:41 U Osječko-baranjskoj županiji danas su tri novozaražene osobe, a obražena su 234 uzorka.

Jedna osoba je hospitalizirana u OŽB Našice.

13:57 Šesti dan za redom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 48 uzoraka i nije utvrđen nijedan novi slučaj.

U Općoj bolnici Virovitica na liječenju je dvoje oboljelih.

Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaražene su 4124 osobe, a 142 su umrle.

13:38 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba pozitivna na koronavirus, koja dolazi s područja općine Veliko Trgovišće.

Oporavile su se tri osobe te je trenutačno šest aktivnih slučajeva zaraze na području županije. U samoizolaciji se nalazi 17 osoba.

13:35 Prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu su novooboljele 22 osobe, a broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 68.857, što su četiri osobe više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a Dr. Andrija Štampar obrađena su 322 uzorka, od kojih je devet bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali s 18 novooboljelih, a mjera samoizolacije izrečena je za 12 osoba. Od 18 COVID pozitivnih osoba šest su kontakti, pet ih je za sada negativne epidemiološke anamneze, a kod četiri oboljele osobe moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu i Šibeniku. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a dvije su doputovale iz SAD-a i Nizozemske.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnom punktu Velesajam cijepljene su 3323 osobe, a na lokalnim punktovima 1188 osoba.

12:59 U Istarskoj županiji prvom dozom cjepiva cijepljeno je 50 % građana, čime je Istra pri samome vrhu u Hrvatskoj, pokazuju najnoviji podaci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Zadovoljstvo s dobrim trendom cijepljenja izrazio je istarski župan Boris Miletić, koji smatra da navedeno pokazuje veliku odgovornost građana Istre.

"Hvala svim građanima koji su se odazvali cijepljenju, čime štite i sebe i druge, a sve one koji to još nisu učinili pozivam da se cijepe. Iz pandemije i ove teške situacije koja traje već više od godinu dana, izaći ćemo samo zajedno, pridržavajući se epidemioloških mjera i čim većom procijepljenošću stanovništva. U punom je tijeku turistička sezona, a Istra je ponovno poželjna i sigurna turistička destinacija, što je dodatni razlog da se potrudimo očuvati takvu sliku, kao i održati nisku incidenciju zarazom", poručio je župan Miletić, koji se i sam nedavno odazvao na cijepljenje.

12:27 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 492 obrađena testa danas su 34 novooboljele osobe.

Na bolničkom liječenju nalazi se 12 COVID pozitivnih  u BC-u Split, a tri su pacijenta na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata nema preminulih.

11:27 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 10 je osoba oboljelo od COVID infekcije; dvije osobe iz Šibenika, po jedna iz Vodica i Rogoznice te šest njih iz Knina.

Trenutačno su 63 aktivna slučaja oboljenja od COVID infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 10 pacijenata. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 170 osoba, od toga su 60 njih bliski kontakti oboljelih, a za 110 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutačno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovana su i testirana 102 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2.

11:22 U posljednja 24 sata zabilježeno je 146 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 739. Među njima je 121 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata.

Preminule su tri osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 361.759 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 8243 preminule, ukupno se oporavilo 352.777 osoba, od toga 89 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutačno 3573 osobe.

Do danas su ukupno testirane 2.223.324 osobe, od toga 4612 u posljednja 24 sata.

Zaključno s 19. srpnja utrošeno je 2.930.768 doza cjepiva, a cijepljeno je je 39,3 % ukupnog stanovništva, odnosno 47,2 % odraslog stanovništva. Na dan 19. srpnja utrošeno je 14.826 doza cjepiva, a od toga je 4345 osoba cijepljena prvom dozom.

Zaključno s 19. srpnja 1.593.590 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.375.054 osoba (1.337.178 osobe cijepljene s dvije doze te 37.876 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 40,84 % odraslog stanovništva.

11:03 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 74 uzorka, od čega su evidentirana tri pozitivna nalaza na SARS-CoV-2, što je 4,05 % pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se tri osobe. Broj pozitivnih u Međimurskoj županiji na današnji dan je 14. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.486 uzoraka, ne računajući testiranja stanovnika županije u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je osam pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2. U protekla 24 sata nema novih hospitaliziranih pacijenata, otpuštena su dva pacijenta, nema pacijenata na respiraciji ni preminulih osoba.

10:52 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije javlja kako su na području županije nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka potvrđena četiri nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutačno je aktivno 18 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je pet osoba, a na bolničkom se liječenju trenutačno nalaze tri osobe.

Od početka pojave virusa SARS-CoV-2 na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 8241 osobe. Ukupno je provedeno 32.391 testiranje, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 80 uzoraka sa sumnjom na koronavirus.

10:28 U Varaždinskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćili su u utorak iz županijskog Stožera civilne zaštite, uz napomenu da je u protekla 24 sata testirano 225 osoba.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin sedam je pacijenata s težom kliničkom slikom.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Marin Bosilj rekao je kako je u posljednjih sedam dana u Varaždinskoj županiji evidentirano 15 novooboljelih, što je pokazatelj da virus nije nestao i da je još u populaciji.

"Nalazimo se u vremenu kada se putuje na godišnje odmore pa je tim više potrebno obratiti pažnju na poštivanje epidemioloških mjera. Pozivam žitelje naše županije da sva druženja, za koja je to moguće, održavaju na otvorenom prostoru uz držanje distance i pridržavanje drugih epidemioloških mjera", poručio je Bosilj.

Apelirao je na građane koji osjete bilo kakve simptome te kod kojih postoji i najmanja sumnja na COVID-19 da odmah prekinu kontakte i da se što prije jave svojim liječnicima zbog testiranja te tako suzbiju mogućnost širenja bolesti.

Sve one koji se dosad nisu cijepili Bosilj je pozvao da to učine što je prije moguće kako bismo u jesen ušli s dovoljnom zaštitom.

"Poznato je da se antitijela ne stvaraju drugi dan od cijepljenja, nego je za njihovo stvaranje potrebno određeno vrijeme. Svi oni koji se nisu zaštitili, a žele do jeseni biti zaštićeni, trebaju sada započeti s procesom cijepljenja", poručio je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

10:25 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih od COVID-19, a jedna je osoba ozdravila, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na području županije trenutačno je aktivno 14 slučajeva.

Od početka pandemije evidentirane su 30.393 osobe s koronavirusom, izliječene su 30.303 osobe, a 76 ih je umrlo.

10:02 Novih 15 osoba zaraženo je koronavirusom, a šest se oporavilo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Od šest oporavljenih osoba četiri su iz Dubrovnika i dvije iz Dubrovačkog Primorja.

U posljednja 24 sata obrađeno je 489 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 92.382.

U dubrovačkoj bolnici liječi se osam pacijenata pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji je 240 osoba, a u protekla 24 sata zabilježena su tri kršenja te mjere, od čega dva na granici, što je ukupno 887 od početka pandemije.

9:57 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata jedna je novooboljela osoba od COVID-19.

U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 67 osoba.

Na COVID odjelu OB-a Gospić trenutačno je dvoje hospitaliziranih.

9:36 U Primorsko-goranskoj županiji sedam je novooboljelih. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u je preminula jedna osoba od COVID-19. Broj aktivnih slučajeva je 66.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, hospitalizirano je osam pacijenata koji se liječe od COVID-a. Na respiratoru se nalaze dvije osobe. Udio hospitaliziranih osoba zbog COVID-a unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ-u iznosi 12,12 %.

Županijski Stožer civilne zaštite ističe da županija pripada zelenoj, a ne narančastoj zoni u koju ju je nedavno smjestio ECDC.

Četrnaestodnevni kumulativni broj novooboljelih na sto tisuća stanovnika u županiji je 33,33.

Udio nalaza pozitivnih na koronavirus u broju testiranih osoba u posljednjih 14 dana je 0,91 posto, "pa Primorsko-goranska županija po oba pokazatelja pripada 'zelenoj zoni'", ističu iz Stožera.

Dodaju da je u županiji u protekla 24 sata testirano 1313 osoba.

9:35 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 240 uzoraka brisova na COVID-19, potvrđena je jedna novozaražena osoba s tog područja.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju su tri bolesnika.

9:33 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata evidentirane su dvije nove pozitivne osobe na COVID-19.

Trenutačno je u ovoj županiji pet osoba hospitalizirano zbog COVID-a. U protekla 24 sata testirane su 193 osobe, te je ukupno do sada testiranih na području županije 76.461.

9:32 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata od 311 testiranih osoba jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom. Nije bilo umrlih od COVID-a, a prema izvješću PU karlovačke, 125 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelu karlovačke opće bolnice nalaze se dva pacijenta. U posljednja 24 sata otpuštena je jedna osoba oboljela od COVID-a .

9:30 Na području Zadarske županije 24 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula. U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminula je 79-godišnja žena.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 212 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 626 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 27 osoba.

Udio zaraženih na broj testiranih tako je 11,3 posto, što je bolje od jučerašnjih 15 posto.

Na svim COVID odjelima hospitalizirano je 17 bolesnika, od kojih je dvoje na respiratoru.

8:30 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučaja zaraze koronavirusom.

U Općoj bolnici Bjelovar nema osoba na liječenju zaraženih koronavirusom, a na opservaciji je šest pacijenata. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 76 stanovnika.

U tijeku su Dani otvorenih vrata u Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru, pa se tako građani mogu cijepiti bez najave i naručivanja ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, a petkom je omogućeno cijepljenje i od 15 do 19 sati.

Bus Cjepko sutra je na području općina Hercegovac i Velika Trnovitica, i to po slijedećem rasporedu:
Hercegovac – Hrvatski dom – od 9:00 do 10:00
Velika Trnava – Mjesni dom – od 10:30 do 11:30
Velika Trnovitica – Mjesni dom – od 12:00 do 13:00

8:11 U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa.

08:02 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno su aktivna četiri slučaja zaraze. Na posljednjem testiranju obrađena su 92 uzorka. Pozitivnih nema.

7:30 Hrvatska je jučer zabilježila 18 novih slučajeva zaraze koronom. Još su dvije osobe preminule. U bolnici je 125 pacijenata, na respiratoru njih 14. 

7:00 Za one koji se premišljaju oko cijepljenja ministar je jučer iznio neke podatke. 

''Protekli mjesec 579 građana završilo je u bolnici zbog COVID-19. Njih 94 % nije bilo cijepljeno. Matematika je jasna, cjepivo protiv COVID-19 = zdrav i normalan život'', objavio je Vili Beroš na Twitteru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene