Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suci bez komentara

Počeo postupak osječkim sucima koji su se družili s Mamićem, odvjetnik Darka Krušlina: "S jedne strane imate suca, s druge čovjeka u bijegu koji truje medijski prostor"

Zvonko Vekić i Darko Krušlin, osječki suci koje je bjegunac pred pravosuđem Zdravko Mamić nakon objave pravomoćne presude, teško kompromitirao prvo na konferenciji za medije, a potom i nizom objava na Facebooku, danas su stigli u zgradu DSV-a.

U 10 sati počelo je prvo ročište stegovnog postupka koje je protiv njih pokrenuo predsjednik osječkog Županijskog suda Zvonko Vrban

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Slika nije dostupna Darko Krušlin Nastavlja se Mamićeva "reforma pravosuđa": Odbijena žalba suca kojeg je optužio za korupciju

Prozvani suci stigli su u pratnji odvjetnika, no nisu htjeli ništa komentirati. 

Zdravko Mamić, koji je zbog pronevjere novca iz Dinama osuđen na šest i pol godina zatvora, priznao je kako je USKOK-u predao USB stick na kojem je njegovo priznanje o tome kako je osječke suce obilato podmićivao. Na USB-u, čiji su sočniji dijelovi procurili u javnost, su i brojne fotografije i snimke na kojima se vide prozvani suci. Mamić je Vekića i Krušlina prozivao i na Facebooku. 

I Ministarstvo pravosuđa i uprave provelo je izvanredni nadzor nad radom sudske uprave Županijskog suda u Osijeku. Pritom su utvrđene samo manje nepravilnosti.

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik suca Darka Krušlina rekao je da je sudac Krušlin ekspresno napisao presudu. 

"Zaboravljate li vi jednu vrlo jednostavnu stvar? Imate činjenicu da je Krušlin taj, jedan od rijetkih hrvatskuh sudaca u vrlo prominentnom spisu, u vrlo medijski razvikanom, u rekordnom roku završio postupak, osudio Zdravka Mamića. Čovjek koji ima itekakav politički background u ovoj državi, na 6,5 godina zatvora. Napisao je presudu i tu presudu je potvrdio Vrhovni sud", rekao je Pavasović Visković i nastavio:

"S druge strane imate čovjeka koji je u bijegu iz ove države, koji truje medijski prostor sa svojim lažima koji tvrdi da se nešto dogodilo. Dajte malo važite te dvije stvari", rekao je Pavasović Visković i dodao da je izrazio protivljenje da se nešto dokazuje temeljem tiskovne konferencije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene