Ministarstvo pravosuđa i uprave provelo je izvanredni nadzor nad radom sudske uprave Županijskog suda u Osijeku. Pritom su utvrđene samo manje nepravilnosti.


Tijekom nadzora Županijskog suda ispitivano je "donošenje godišnjeg rasporeda poslova, postupanje po godišnjem rasporedu poslova, dodjele predmeta u rad sucima i redoslijed rješavanja predmeta", stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Vezani članci Ilustracija U prometnoj nesreći stradao pješak: "Čuo se jak udarac pa jauk" Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda

Navode da "inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti u radu sudske uprave", ali da su "utvrđene su manje nepravilnosti u organizaciji rada za koje je sudu naloženo da ih otkloni u roku od 30 dana".

"Pravosudna inspekcija nije ovlaštena odlučivati o meritumu odnosno odlukama koje se donose u konkretnim postupcima. O tome mogu odlučivati samo nadležna pravosudna tijela", stoji u priopćenju.

U priopćenju također stoji da se inspekciji nadzori, između ostalog, provode vezano "uz medijske istupe o radu pojedinih sudaca Županijskog suda u Osijeku". Inspekcija je provedena 29. i 30. ožujka.

Podsjetimo, Zdravko Mamić za suce osječkog Županijskog suda Vekića i Krušlina optužio za primanje mita, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao je "kriminalcem koji će koji će kad tad biti smijenjen"

Vrban je nakon toga rekao da je "poslao ponovo zahtjev da se izvrše sigurnosne provjere svih sudaca koji su godišnjim rasporedom raspoređeni u Odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta".

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju