Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON MAMIĆEVIH OPTUŽBI

Ministarstvo objavilo rezultate inspekcije osječkih sudaca: Utvrđene su samo manje nepravilnosti

Ministarstvo pravosuđa i uprave provelo je izvanredni nadzor nad radom sudske uprave Županijskog suda u Osijeku. Pritom su utvrđene samo manje nepravilnosti.

Tijekom nadzora Županijskog suda ispitivano je "donošenje godišnjeg rasporeda poslova, postupanje po godišnjem rasporedu poslova, dodjele predmeta u rad sucima i redoslijed rješavanja predmeta", stoji u priopćenju Ministarstva pravosuđa.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati"

Navode da "inspekcijskim nadzorom nisu utvrđene nepravilnosti u radu sudske uprave", ali da su "utvrđene su manje nepravilnosti u organizaciji rada za koje je sudu naloženo da ih otkloni u roku od 30 dana".

"Pravosudna inspekcija nije ovlaštena odlučivati o meritumu odnosno odlukama koje se donose u konkretnim postupcima. O tome mogu odlučivati samo nadležna pravosudna tijela", stoji u priopćenju.

U priopćenju također stoji da se inspekciji nadzori, između ostalog, provode vezano "uz medijske istupe o radu pojedinih sudaca Županijskog suda u Osijeku". Inspekcija je provedena 29. i 30. ožujka.

Podsjetimo, Zdravko Mamić za suce osječkog Županijskog suda Vekića i Krušlina optužio za primanje mita, a predsjednika toga suda Zvonka Vrbana nazvao je "kriminalcem koji će koji će kad tad biti smijenjen"

Vrban je nakon toga rekao da je "poslao ponovo zahtjev da se izvrše sigurnosne provjere svih sudaca koji su godišnjim rasporedom raspoređeni u Odjel za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene