Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijavila brojne nepravilnosti

Zviždačica o stanu ministra Banožića: "Meni je nadređena rekla da je bila s njim u tom stanu i da je izabran za njega"

Maja Đerek, zviždačica i bivša djelatnica Državnih nekretnina, opisala je koje je sve nepravilnosti prijavljivala. Između ostalog i onu da je ministar Mario Banožić sam sebi birao stan.

Zviždačica Maja Đerek pred kamerama je ispričala kako je dobila otkaz u Državnim nekretninama nakon što je prijavila razne nepravilnosti i korupciju.

"Nakon nekoliko mjeseci sam dobila otkaz. Od toga je prošla godina i četiri mjeseca, a nisam dobila zaštitu i nisam dobila nijedan odgovor na svoje prijave", dodala je.

Također je rekla da je prijavljivala da postoji mnogo državnih prostora i stanova za koje se nije naplaćivalo korištenje.

"Prijavljivala sam da postoje ugovori o zakupu koji se nisu fakturirali, da se besplatno koriste prostori. Naravno, postojale su situacije da su moji nadređeni štitili određene osobe i to su glavni razlozi mojih prijava", rekla je Đerek.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mogu reperi, ne i zastupnici VIDEO "Puši ku*ac" sa saborske govornice: Zastupnik šokirao usred govora, Jandroković ga samo upozorio

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević - 2 SUSTAV "OD VRATA DO VRATA" Tomašević pozvao stručnjake da se uključe u javno savjetovanje o komunalnom otpadu: "To je najpravedniji model i dio je našeg predizbornog obećanja"

"Prijavljivala sam Nadzornom odboru od kojeg nikad nisam dobila odgovor, prijavljivala sam tadašnjem ministru i sadašnjem, koji je tada tek došao na funkciju, pismeno i usmeno. Prijavljivala sam i tijelima unutar Državnih nekretnina, podigla sam dvije tužbe i, kada sam vidjela da od toga ništa, podnijela sam i kaznenu prijavu USKOK-u koja je, pretpostavljam, u obradi. Još uvijek sam dobila povratnu informaciju još uvijek", dodala je.

Osim toga, Đerek je rekla da si je ministar obrane Mario Banožić sam izabrao stan: "Meni je moja nadređena rekla da je ona s njim bila u tom stanu i da je taj stan izabran za njega."

U Saboru rasprava o zviždačima

Maja Đerek pred kamere je stala zajedno s drugim zviždačicama koje su se okupile budući da se u Saboru danas raspravlja o Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

"Trenutno postoji mnogo nas koji smo prijavili nepravilnosti i odlučili smo se grupirati i iznijeti javnosti one stvari koje su dosad kočile Zakon. Zakon je bio mrtvo slovo na papiru, nitko ga nije zaštitio dosad, a već je dugo na snazi", rekla je Đerek.

Podsjetimo, Đerek je diplomirana pravnica kojoj je krajem rujna 2020. godine dan otkaz u Državnim nekretninama. Tada joj je oduzet službeni mobitel i mogućnost korištenja službenog e-maila, iako je zaposlenica Državnih nekretnina ostala do 19. listopada 2020., objavio je Nacional.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene