Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Završila karavana 'Da se ne zaboravi - 2500 km Lijepom našom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudionici karavane "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara Lijepom našom", koji su 27. svibnja krenuli ispred Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kako bi obišli ratne bolnice koje su bile na prvoj crti bojišnice, završili su dana put dolaskom u vukovarsku Opću bolnicu.

Tijekom karavane, 30-tak njezinih sudionika-članova Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) koprivničke Podravke, Udruge branitelja INA-Naftaplina i Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-1991, obišli su hrvatske ratne bolnice u Karlovcu, Gospiću, Zadaru, Šibeniku, Splitu, Metkoviću, Dubrovniku, Sisku, Kutini, Pakracu, Lipiku, Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu, Đakovu, Osijeku, Vinkovcima i Vukovaru.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Vukovara - 2 Predsjednik odao počast Obilježen Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru: "To je primjer žrtve i patnje, ali i njihovog herojstva i zajedništva" Osijek MUKE S OTPADOM Slavonski gradovi moraju platiti 9 milijuna eura odštete: Štetni ugovor potpisan prije 22 godine, a nitko neće odgovarati

"Bolnice smo obilazili samo s ciljem da ne zaboravimo zdravstvene djelatnike, od liječnika do vozača kola medicinske pomoći, koji su činili čuda u Domovinskom ratu, a što se, međutim, danas često zaboravlja", kazao je novinarima u ime organizatora, predsjednik UBIUDR-a koprivničke Podravke Mladen Pavković.

U Vukovarskoj bolnici, sudionike karavane primila je ratna i sadašnja ravnateljica bolnice dr. Vesna Bosanac u čijoj pratnji su obišli prostore vukovarske ratne bolnice koji su pretvoreni u muzejski prostor.

Sudionici karavane bili su nazočni u Vukovaru i saboru Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990-1991. Nakon toga će paljenjem svijeća podno Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene