Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 tona zamrznute hrane

VIDEO - ZAPLJENA U RIJECI: Pogledajte što bi završilo na stolovima restorana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći je problem što je dio zaplijenjenog mesa pakiran još 2008. godine, a trebalo je završiti u restoranima.

Zamrznuto meso gusaka, pataka i labudova, sušene kokošje noge, trpovi, alge i ribe - ukupno 20 tona neprijavljene hrane pronašli su carinici u riječkoj luci u jednome kontejneru. Roba je stigla s Dalekog istoka i bila je namijenjena tržištu europske unije.

Zapljenjena je, jer je riječ o zaštićenim vrstama u Europi, a i na deklaraciji kontejnera bila je prijavljena samo soja koja je činila tek desetak posto sadržaja kontejnera.

Pročitajte i ovo Mesnica - 4 Plaćamo sve više Poskupjela još jedna namirnica: U Europi gore od Hrvatske stoje jedino Rumunjska i Bugarska Šverceri jegulja (Foto: Dnevnik.hr) - 3 "Turisti" u mutnom Dnevnik Nove TV donosi snimke: Kako su uhvaćeni šverceri jegulja vrijednih tri milijune kuna?

Ovo nije prva ovakva - pomalo egzotična zapljena u riječkoj luci, a pretpostavlja se da je trebala završiti na stolovima restorana diljem Europe.

'ŠVERC-KOMERC' Evo gdje su Rusi otkrili 600 tona mesa iz EU!

Tek nakon detaljne analize će se moći reći o kakvom i čijem se točno mesu radi. 'Najveći problem kod njih je što smo na pakiranjima vidjeli da su neke čak iz 2008 godine. Pretpostavka je da bi takva roba mogla biti prepakirana i puštena na tržište kao svježa roba,' kazao je Tomislav Marač, voditelj analize rizika RGP Luka Rijeka.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene