Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Embargo na hranu

'ŠVERC-KOMERC' Evo gdje su Rusi otkrili 600 tona mesa iz EU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvodi su bili skriveni ispod paketa sa žvakaćim gumama, kašicama s voćem, bocama sa sokovima, zamrznutim šampinjoma i ostalim proizvodima.

Ruski carinici zaplijenili su 600 tona mesa skrivenog ispod paketića sa žvakaćim gumama i staklenki s voćnim kašicama iz EU-a, koji je suočen s embargom Rusije na neke prehrambene proizvode, izvijestila je ruska sanitarna agencija Rosselkhoznadzor.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve je provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Ruska ratna krstarica Varjag Dalekodometna kampanja Ruski ratni brodovi uplovili na nemirno područje: Pobunjenici im obećali sigurnu plovidbu, ali...

'Proizvodi su bili skriveni ispod paketa sa žvakaćim gumama, kašicama s voćem, bocama sa sokovima, zamrznutim šampinjoma i ostalim proizvodima', stoji u priopćenju ruske sanitarne agencije Rosselkhoznadzor.

Meso je bilo zapakirano u 26 kontejnera s naznakom luka Antwerpen, Hamburg i Rotterdam.

Ruski embargo na hranu Europu stoji 5 milijarda eura godišnje

Ruski stručnjaci kažu da je meso proizvedeno u Njemačkoj, Belgiji, Poljskoj i Nizozemskoj, zemljama iz kojih je zabranjeno uvoziti prehrambene proizvode u Rusiju.

Početkom kolovoza Rusija je uvela embargo na uvoz hrane iz Europe, kao dio odgovora na sankcije koje joj je EU nametnula zbog ukrajinske krize. Nešto manje od 10 posto poljoprivrednih proizvoda iz EU-a namijenjeno je Rusiji i uglavnom je riječ o voću i povrću, sirevima i svinjetini. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene