Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Zagrebu otkrivena tvornica bombi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija, u suradnji sa Sigurnosno obavještajnom agencijom i Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, u akciji kodnoga imena 'Viking' razotkrila je dobro organizirani lanac krijumčara oružja koji su prodavali vatreno oružje i eksploziv, a specijalizirali su se za izrađivanje bombi.

Prema pisanju medija, na zagrebačkom području razbijena je skupina od 15-ak krijumčara oružja, a policija je u četvrtak počela s pretraživanjem stanova i vozila te s uhićenjima osumnjičenika. 

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

Navodno je osumnjičenicima pomagao jedan policajac koji im je odavao informacije.

Osumnjičeni su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, a uhićena su i dva navodna glavna aktera krijumčarskog lanca - Zdravko Čabraja zvani Hale i Mladen Čačić Tić, nadimka Kinez, kojega se sumnjiči da je izrađivao eksplozivne naprave.

Zbog opsežne kriminalističke obrade policija je zatražila od Suda produljenje roka za zadržavanje u pritvoru za još 24 sata.

Kako se navodi, operacija Viking pokrenuta je u suradnji hrvatskih i švedskih vlasti jer su navodno u Švedskoj trebale biti aktivirane dvije eksplozivne naprave izrađene u Zagrebu.

S tim u vezi spominje se švedski državljanin podrijetlom iz Srbije, Gashi Besim, uhićen prošlog studenog u Sloveniji jer je policija u njegovoj torbi pronašla dvije metalne kutije s eksplozivnim napravama te mobitelima pomoću kojih se one aktiviraju, a radilo se o ukupno pola kilograma eksploziva.

Gashi Besim izručen je Švedskoj gdje je osuđen kao pripadnik zločinačke organizacije koja je djelovala na području Švedske i završio je iza rešetaka. Nalazi forenzičara povezali su Besima s Čačićem i Čabrajom.

Neslužbeno se doznaje da će povodom razbijanja lanca krijumčara oružja policija danas održati konferenciju za novinare.

Međutim, od policije nema potvrde o razbijanju krijumčarskoga lanca, kao ni potvrde današnje konferencije za novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene