Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Toplo, toplije...: Mislite da vam je vruće? Pričekajte ponedjeljak - srpanj će početi paklenim temperaturama

Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP)
Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Osvježenje se traži u gradskim fontanama (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
U nedjelju, ali i idućih dana sunca neće nedostajati. Ali prava vrućina nas ipak očekuje od ponedjeljaka kada će naše krajeve zahvatiti novi toplinski val - vrlo vruće nas tako na samom početku srpnja očekuje prvo u kopnenim predjelima, a zatim i uz obalu.

Stabilnu situaciju i obilje sunca donosi nam anticiklona pod čijim se utjecajem nalazimo. U takvim okolnostima dan pred nama ne donosi neke veće promjene - od jutra će prevladavati sunčano. Bura će na Jadranu biti uglavnom umjerena, tek rijetko u noći i jaka, a temperatura na kopnu od 12 do 16 pa će noć biti ugodna za spavanje, dok će uz obalu biti toplija - od 20 do 25 stupnjeva.

U nastavku dana u središnjim predjelima sunčano, vedro i vruće - temperatura će biti do najviše 32 stupnja. I na istoku vedro i sunčano, vjetar slab, a temperatura malo iznad 30 stupnjeva.

Bez oblaka i na sjevernom Jadranu i u gorju, bura će na moru oslabjeti i okrenuti na slab do umjeren jugozapadnjak ili zapadnjak, a temperatura u od 28 u gorju do vrućih 33 uz obalu.

U Dalmaciji, baš kao i u ostatku zemlje, sunčano, vedro, temperatura između 31 i 33 stupnja, a osvježenje će donositi slab do umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak.

Pročitajte i ovo Vrućina izaziva požare diljem Europe (Foto: AFP) Rekordne temperature Toplinski val u Europi uzrokuje požare i nestanke struje: U Italiji troje mrtvih, u Francuskoj izmjereno 45,9 stupnjeva

Pročitajte i ovo Altijana Kadić, specijalist hitne medicine, i Valentina Baus (Foto: Dnevnik.hr) Struka o posljedicama toplinskog vala Užarena Hrvatska: "Ljudi obično precijene svoje sposobnosti i ograničenja i zato dolazi do kolapsa slabosti, mučnina..."

Uz vedro nebo UV indeks će i u nedjelju biti vrlo visok pa se oprezno izlažite suncu i koristite kreme sa zaštitnim faktorima.

Isto upozorenje će vrijediti i za iduće dane jer sunca neće nedostajati, samo će temperatura početkom tjedna još porasti pa će ponovno biti vrlo vruće. Drugi dan srpnja donijet će nestabilnost pa bi ponajprije utorak moglo biti lokalnih pljuskova.

Na moru sunčano i vruće, od utorka će pojačati utjecaj toplinskog vala pa će biti vrlo vruće. Barem malo olakšanja će donositi slab do umjeren sjeverozapadnjak ili jugozapadnjak.

Dakle, sunčano i vruće vrijeme pratit će nas i idućih dana, pijte dovoljno tekućine i uživajte u ljetu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene