Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRAVAC MORE!

Očekuje nas pravo bablje ljeto, pogledajte do kuda će ići temperature i hoće li biti za kupanje?

Od sredine srijede se razvedrilo pa je poslijepodne u cijeloj zemlji prevladavalo sunčano, a tako će ostati i sljedećih nekoliko dana - barem do kraja tjedna! Vremensku prognozu donosi Ana Bago Tomac.

Prema vikendu bit će i sve toplije, temperatura će se i u unutrašnjosti i na moru popeti do čak 28, a toplo je i u moru, uglavnom od 22 do 24 pa će biti i za kupanje. U svakom slučaju nekoliko dana sunčanog vremena, pravog babljeg ljeta.

Bit ćemo pod utjecajem stabilne anticiklone pa će biti sunčano i suho. U četvrtak ujutro će u cijeloj zemlji biti uglavnom sunčano, ponegdje u kotlinama uz kratkotrajnu maglu. Vjetar slab, a zbog vedre noći bit će hladno - u gorskoj Hrvatskoj jutarnja temperatura između dva i samo pet stupnjeva. U ostatku unutrašnjosti između pet i najviše osam. Na Jadranu umjerena bura, ali u podvelebitskom dijelu s jakim pa i olujnim udarima koja će puhati do otprilike sredine četvrtka.

Nakon prohladnog jutra, danju će središnju Hrvatsku sunce zagrijati na 20-ak stupnjeva, a od sredine dana počet će puhati i slab jugozapadni vjetar. Na istoku zemlje također sunčano i malo toplije - najviša temperatura između 18 i 21 stupanj.

Sunčan dan i Istru, a temperatura od 16 do najviše 19 u gorskoj Hrvatskoj, a na Jadranu 21 do 24 stupnja. Sunčano će i toplije biti i u Dalmaciji - između 23 i najviše 26 stupnjeva. Poslijepodne će puhati uglavnom slab zapadnjak. Toplo je i u moru, samo koji stupanj manje - između 22 i 24.

Pročitajte i ovo Vojni neboder za smještaj vojnika - 4 Nastavak problema Ništa od vojnog nebodera ove jeseni: Kamere Nove TV snimile su pukotine na fasadi, MORH šuti o uzroku

Pročitajte i ovo Studenti, ilustracija EKONOMIJA, MEDICINA... Objavljene konačne rang-liste za upis na studije u jesenskom roku: Svi žele na glumu

Sljedećih dana bit će sunčano i toplo bablje ljeto, temperatura će se popeti do 27, ponegdje čak i 28 stupnjeva, jedino jesenska bit će i dalje prohladna jutra.

Na Jadranu također bablje ili obično ljeto - bit će sunčano, toplo - od 23 do 28, a puhat će uglavnom umjereno jugo ili jugozapadnjak.

Slijede sunčani, topli i suhi dani, osobito vikend kad će biti i do 28 stupnjeva!

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene