Konačne rang-liste za upis kandidata u jesenskom roku na studijske programe visokih učilišta u akademskoj godini 2021./2022. objavljene su u četvrtak na mrežnoj stranici www.postani-student.hr, izvijestila je Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Galerija


U jesenskom upisnom roku ponuđeno je bilo 749 studijskih programa s ukupno 15.095 upisnih mjesta, a pravo upisa ostvarila su 4064 kandidata od 6105 prijavljenih.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili studij glume na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, stručni studij poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi medicine, glume i prava na fakultetima Sveučilišta u Zagrebu. Iz AZVO podsjećaju da su, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije, u ljetnom upisnom roku ponuđena bila 894 studijska programa s ukupno 40.171 upisnim mjestom. Prijavilo se 32.090 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 26.403.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju