Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Očekuje nas poboljšanje vremena, no za jedan dio zemlje bit će upaljen crveni meteoalarm: Detalje otkriva meteorolog Čačić

U Hrvatskoj će do nedjelje nastupiti postupna stabilizacija vremena, no potom dolazi do novog pogoršanja vremena. Meteorolog Ivan Čačić otkriva zašto.

U četvrtak će područje Hrvatske biti na granici utjecaja između ciklone iz istočnog dijela Sredozemlja i anticiklone sa sjeverozapada i sjevera kontinenta.

Ova će anticiklona do vikenda prema nama prolazno jačati i tako postupno stabilizirati atmosferu. No, već u nedjelju ponovno će stizati vlažan i razmjerno topao zrak i to najprije sa sjevera u kontinentalne predjele.

Četvrtak ujutro u većini će krajeva biti djelomice sunčan. Više oblaka ponegdje s kišom bit će uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj. U unutrašnjosti će puhati povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i uz moguće orkanske udare pa će tu biti na snazi crveni meteoalarm. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 15, u gorskom području od 8 do 11, a na Jadranu od 14 do 19 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku dana u središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će povremeno umjeren, a u gorju i jak sjeveroistočnjak. Najviša temperatura od 19 do 22 stupnja.

U istočnim predjelima većinom djelomice sunčano, premda još ponegdje u istočnom dijelu može biti kratkotrajnog pljuska i grmljavine. Vjetar slab do umjeren, a temperatura poslijepodne oko 21 ili 22 stupnja.

U Gorskoj Hrvatskoj promjenljivo oblačno još povremeno s kišom, uglavnom poslijepodne kad može i zagrmjeti. Puhat će umjeren, u višem gorju povremeno i jak sjeveroistočnjak.

Na Sjevernom Jadranu djelomice sunčano i razmjerno vjetrovito uz umjerenu i jaku buru koja podno Velebita može imati i orkanske udare. Najviša temperatura u gorskom području od 15 do 18, a na Jadranu 21 do 24 stupnja.

U Dalmaciji djelomice sunčano, no ne i posve stabilno. Osobito u južnom dijelu može još biti ponekog pljuska i grmljavine. Posvuda će jačati bura, osobito na sjevernom dijelu. Temperatura od 23 do 26 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Bojan Hajdin, predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Wings for life Sve je spremno za spektakl u Zadru: "Događajima poput ovoga budi se svijest o osobama s invaliditetom"

Vrijeme u naredna tri dana

U unutrašnjosti u petak i subotu djelomice sunčano, premda još ponegdje postoji mogućnost za poneki pljusak i to prije svega na istoku zemlje. U nedjelju promjenjivije, poslijepodne uz češće pljuskove i moguću grmljavinu.

Na Jadranu pretežno ili barem djelomice sunčano, premda na krajnjem jugu može biti i ponekog pljuska. U petak i subotu puhat će većinom umjerena bura i sjeverozapadnjak. Vjetar će u nedjelju oslabjeti i okrenuti jugozapadnjak.

U prvom dijelu sljedećeg tjedna slijedi nam nova epizoda promjenjivog, no razmjerno toplog vremena s čestim oborinama i to najprije u unutrašnjosti, a od utorka i na Jadranu.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene