Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Pred nama je nestabilno vrijeme i puno kiše: Više detalja donosi meteorolog Darijo Brzoja

Vrijeme se brzo mijenja uz izmjenu sunca i kiše. Biometeorološki nepovoljno vrijeme ublažava ugodna temperatura, no stiže jača kiša. Više o vremenu idućih dana doznaje meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja.

Ujutro promjenjivo i većinom oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, prije svega na sjevernom Jadranu i u gorju, uz lokalno obilniju kišu, najsnažniju na riječkom području i u Gorskom kotaru. Pljuskovi i grmljavina nešto kasnije ujutro na istoku i jugu zemlje, uz jako i olujno jugo na moru, a u unutrašnjosti većinom umjeren i jak jugozapadnjak. Uz topao vjetar s juga, minimalna temperatura od 15 do 20 stupnjeva tijekom noći i jutra.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj razvedravanje, tu i tamo može biti još malo kiše, ali bit će i sunčanih razdoblja. Vjetar će prolazno okrenuti na sjeverozapadni i potom oslabjeti. Temperatura danju oko 19 stupnjeva.

U Slavoniji i Baranji nešto promjenjivije, a razvedravanje stiže sa zapada. Južinu će poslijepodne zamijeniti sjeverozapadni vjetar, no do kraja dana će oslabjeti. Ovdje ipak malo toplije nego u središnjoj Hrvatskoj, bit će oko 22, 23 stupnja u najtoplijem dijelu dana.

I na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj nakon kišovite noći i prijepodneva, slijedi smirivanje vremena i razvedravanje. Upozorenja vrijede dio poslijepodneva, do 17 sati, a prema večeri već ovdje ne bi trebalo biti poteškoća vezenih uz vremenske prilike. Puhat će jako i olujno jugo i jugozapadnjak, od sredine dana prolazno u okretanju na zapadni, ponegdje i sjeverozapadni vjetar te u blagom slabljenju. Temperatura, uglavnom između 17 i 22 stupnja.

Veći dio dana u Dalmaciji promjenjivo s kišom, pljuskovima i grmljavinom, no obzirom da će se glavnina poremećaja premještati dosta sjevernije, ovdje upozorenja nisu na narančastoj nego žutoj razini. Jako i olujno jugo i jugozapadnjak, poslijepodne će okrenuti na zapadni i sjeverozapadni vjetar i slabjeti. Temperatura će biti najčešće od 20 do 24 stupnja.

Vrijeme će na kopnu za vikend biti djelomice, povremeno i pretežno sunčano, ali ne posve stabilno, i to osobito u subotu. Uglavnom u gorju svih dana može biti po malo kiše. Tip vremena je i dalje po jugu, dakle, relativno toplo, uz jugozapadnjak, poneki kišni oblak, no svakako će biti i dosta sunčanih razdoblja.

Ovakvo vrijeme donosi obično više oblaka na sjeverni Jadran, pa bi i ovaj put uz oblake tu moglo biti malo kiše, poglavito u subotu. Rjeđe na jugu gdje će biti mnogo više sunca. I na moru idućih dana ugodno toplo, ali uz jugo koje će u ponedjeljak još i pojačati.

Jačanje juga sve vam govori, nova kišna epizoda očekuje se u utorak. A iza utorka, prema izračunima slijedi nekoliko sunčanijih, ali podjednako toplih dana. Inače, svo ovo vrijeme smo temperaturom dobrano iznad prosjeka. Slaže se to i s dugoročnom prognozom za nadolazeće tjedne.

Temperaturu u izdvojenim gradovima i mjestima možete pogledati na kraju videa priloženog uz tekst.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene