Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porast prodaje

Sve se nema! Pogledajte koliko je novih automobila prodano u siječnju i koji je Hrvatima omiljen

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U Hrvatskoj je u siječnju prodano 3346 novih putničkih vozila, što je 12,6 posto više nego u siječnju 2022., kada je prodano 2971 novo vozilo.

Prodaja vozila u Hrvatskoj ove je godine porasla za 12,6 posto u odnosu na 2022. godinu. Prema podacima Promocije plus, prošle je godine u siječnju prodano 2971 vozilo, dok je ove godine brojka dosegla 3346 automobila.

Pročitajte i ovo Trabant - 5 Traženi oldtimer FOTO Nevjerojatan obrat: Malenom komunističkom automobilu cijena ubrzano raste Ilustracija Ovo morate znati Znate li čemu služi čep na vratima automobila? Ovaj detalj može spriječiti skupe popravke

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JEFTINIJE GORIVO Mađari pohrlili na hrvatske benzinske: Skoro svaki automobil je stranih registracija

Najviše novih vozila u siječnju ove godine prodao je Volkswagen, njih 391, pa VW ima udio od 11,7 posto u ukupnoj prodaji. Drugi je Ford s 318 novih prodanih vozila i udjelom od 9,5 posto, dok je treća Škoda, s 281 prodanim vozilom i udjelom od 8,4 posto. Četvrto mjesto drži Renault (273 prodana nova vozila i udio od 8,1 posto), peta je Dacia (263 prodana nova vozila i udio od 7,8 posto).

Ford Ecosport najprodavaniji

Najprodavaniji model u prvom mjesecu ove godine bio je Ford Ecosport, kojih je prodano 146, druga je Opel Corsa s prodajom od 118 primjeraka. Dacia Duster, s prodajom od 104 auta, zauzima treće mjesto najprodavanijih novih vozila u siječnju, četvrti je VW Tiguan (97).

VW Taigo i Škoda Octavia dijele peto mjesto najprodavanijih modela sa siječanjskom prodajom od po 88 vozila.

Pročitajte i ovo Stanje voznog parka: Ilustracija - 2 LOŠE STANJE VOZNOG PARKA Hrvatskim se cestama voze sve stariji automobili: Otkrivamo koja je prosječna starost vozila u našoj zemlji

Benzin broj jedan

Više od polovice od svih kupaca, točnije njih 51,5 posto, odnosno 1723, u siječnju je kupilo vozilo na benzinski pogon. Hibrid je odabralo 697 kupaca ili njih 20,8 posto, a dizelaša 608, odnosno 18,2 posto. Potpuno električni pogon odabralo je 185 ljudi ili 5,5 posto, a plinski njih 133, odnosno četiri posto. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene