Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nastala velika šteta

Detalji strašnog požara na farmi u Baranji: Vlasnici otkrili što je vjerojatno uzrokovalo buktinju

Aktualno Galerija U požaru stradale krave i imanja - 4 U požaru stradale krave i imanja - 4 Foto: DNEVNIK.hr U požaru stradale krave i imanja - 2 U požaru stradale krave i imanja - 2 Foto: DNEVNIK.hr U požaru stradale krave i imanja - 3 U požaru stradale krave i imanja - 3 Foto: DNEVNIK.hr U požaru stradale krave i imanja - 1 U požaru stradale krave i imanja - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 U požaru stradale krave i imanja - 5 Galerija 1/7 >>
Veliki požar zahvatio je farmu krava u Baranji. Obitelj Lenđel ostala je bez tri krave i 10 telića, još 20 krava nije u dobrom stanju. Izgorjele su dvije staje i pomoćne prostorije koje su uništene do temelja.

Obitelj Lenđel iz Baranje pretrpjela je veliku štetu zbog požara koji je progutao njihovo imanje.

"Sve je bilo u plamenu, nismo ni mogli ući u štalu jer je već toliko gorilo da nismo mogli ništa“, rekao je vlasnik farme Đuro Lenđel.

 Vlasnica farme Melita Lenđel rekla je da je kravama uvijek bila otvorena štala i da su one mogle izaći, ali tri se nažalost nisu spasile od šoka: "Pokušavali smo, ali nismo mogli, gorio je cijeli krov, dimilo se, ne vidiš ništa.“

Plamen je ugledao susjed koji je išao s posla, dojavio vlasnicima, a oni su odmah pozvali vatrogasce. Za svega 15 minuta stiglo je 30-ak vatrogasaca iz četiri postrojbe i razbuktalu vatru počeli su gasiti.

Pročitajte i ovo Požar kod Velike Gorice - 11 Objavljeni detalji VIDEO/FOTO Buktinja kod Velike Gorice: Eksplozija stroja u pilani i tvornici parketa, izbio veliki požar. Teško ozlijeđen 51-godišnji radnik

Iako su mislili da će im trebati 10 sati, za svega dva sata požar su ugasili. Vlasnici pretpostavljaju da je požar izazvao utovarivač, a ostavio je golemu štetu za koju vlasnik procjenjuje da iznosi više milijuna kuna.

Lenđelovi žive od svog imanja, imali su oko 280 grla. Stradale su tri krave, 10 telića, a stanje 20 krava još je upitno.

Inače, o ovoj obitelji Dnevnik Nove TV već je izvještavao jer žive u mjestu Podolje koje nema vode. Upravo taj problem ističu i vatrogasci koji smatraju da bi cijela priča mogla biti drugačija.

Pročitajte i ovo Podmetnut požar na zgradi MUP-a - 9 u Puli Uhićen muškarac (55) koji je htio zapaliti zgradu policije

"To bi uvelike olakšalo gašenje, vjerojatno bi i vlasnici sami taj početni požar mogli i ugasiti ako ne barem bi ga zadržali do dolaska“, rekao je predsjednik DVD-a Kneževi Vinogradi Zdenko Čarapar.

Požar nije zahvatio mljekaru i muzilište. "To nam je jedini spas jer bez toga mogli bi poslat sve krave u klaonicu“, kazala je vlasnica.

Kako bi što prije svoju farmu obnovili, već puna dva dana pomaže im 20-ak prijatelj, a dok staje ne obnove kravice bit će na otvorenom.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene