Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Hrvatsku nije uvezen sporni 'Munchmallow classic'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarsto zdravstva i socijalne skrbi izvijestilo je da je nakon službena pregleda utvrđeno kako u Hrvatsku nije uvezena prijeporna pošiljka proizvoda 'Munchmallow classic' podrijetlom iz Srbije, za koju se sumnjalo da sadrži bakteriju Salmonella spp.

Ministarstvo je izvijestilo da su na pregled, osim 'Munchmallow classica' s rokom uporabe do 2. siječnja 2008. i neto količine 105 grama, uzeti i uzorci istog proizvoda, ali iz druge pošiljke. 

Pročitajte i ovo Pada cijena šećera - 1 Dobre vijesti U moru porasta cijena, jedan proizvod uskoro bi mogao pojeftiniti: "Cijena tone na europskom tržištu pala je s 1000 na 800 eura" Ilustracija Raste zabrinutost u EU Gorka briga oko cijene slatke namirnice: ''Mogu razumjeti da je rat, ali račun ne bi trebali plaćati samo poljoprivrednici i industrija''

'Rezultati ispitivanja su negativni te je stoga potrošnja hrane
'Munchmallow classic' podrijetlom iz Srbije proizvođača 'Jaffa Crvenka AD Crvenka' u Hrvatskoj potpuno sigurna', ističe se u priopćenju.

>> Proizvođač Munchmallowa tuži Hrvatsku, Sloveniju i BiH 

>> Salmonela u 'Munchmallow classic'

Ministarstvo je zahvalilo trgovačkom društvu Dicentra d.o.o.,
uvozniku prijeporna proizvoda, na suradnji s mjerodavnim tijelom i žurno poduzetim mjerama privremena povlačenja s tržišta proizvoda u zdravstvenu ispravnost kojega se sumnjalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene