Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON 40 GODINA

Prekrasna vijest s otoka Mljeta: U akvatoriju Nacionalnog parka uočena sredozemna medvjedica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Nacionalnog parka Mljet izvijestili su kako je njihova ekipa prošlog tjedna, za vrijeme monitoringa u mljetskom kavatoriju, vidjela sredozemnu medvjedicu. Na tom području poslejdnji put je viđena prije više od 40 godina.

Nakon više od 40 godina, u mljetskom akvatoriju uočena je sredozemna medvjedica, priopćili su iz Nacionalnog parka Mljet u nedjelju. Tu rijetku vrstu, jednog od najugroženijih sisavaca, kraj Mljeta su vidjeli i fotografirali biolog i čuvar prirode NP Mljet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Morski čovik Praćaka se i hrani ribom: Na ulazu u Jadran snimljeno gotovo izumrlo biće koje su nekad ribari brutalno ubijali

Pročitajte i ovo Sredozemna medvjednica - 2 Morski čovik U Jadranu opet viđen jedan od najugroženijih sisavaca na svijetu: Rijetkoj snimci vesele se i hrvatski biolozi

"Nekad je bila raširena i u Jadranu, ali se danas smatra regionalno izumrlom. Tome je doprinijeo intenzivan gospodarski ribolov, ali i rast nautičkog turizma zadnjih desetljeća. Područja s visokim stupnjem zaštite prirode, kao u ovom slučaju akvatorij NP Mljet, pokazala su se kao mjesta gdje je raznim mehanizmima moguće poboljšati stanje neke ugrožene vrste ili pojedinog ekosustava. Preduvjet za boravak i preživljavanje ovakvog sisavca je dovoljno bogat riblji fond i neuznemiravanje od strane ljudi", poručili su iz NP Mljet te izrazili nadu da ova rijetka stanovnica Jadrana nije jedina, kao i da će kod nas ostati nešto duže.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene