Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kamo na odmor

Provjerili smo što nudi plava, a što zelena Hrvatska: Evo gdje možete ljetovati za upola manje novca

Lina Dollar
Lina Dollar DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Lina Dollar Lina Dollar Foto: DNEVNIK.hr Marina Bešić Đukarić Marina Bešić Đukarić Foto: DNEVNIK.hr Odmarati na kopnu ili na moru? - 9 Odmarati na kopnu ili na moru? - 9 Foto: DNEVNIK.hr Odmarati na kopnu ili na moru? - 8 Odmarati na kopnu ili na moru? - 8 Foto: DNEVNIK.hr +6 Odmarati na kopnu ili na moru? - 7 Galerija 1/11 >>
Hrvatska je prepuna znamenitosti. Zbog njih, između ostalog, turisti i biraju našu zemlju za odmor. Odmor na obali jadranskoga mora ili na obalama rijeka, jednako je atraktivan. Reporterke Dnevnika Nove TV provjerile su jesu li i cijenom jednako dostupni.

Špica je sezone, sredina srpnja, i Hrvatska broji 600.000 turista, od kojih čak 594.000 se odmara na našoj obali. Na kontinentu je manja gužva, u Osječko-baranjskoj županiji trenutačno je 243 gosta, no u vrijeme rizika od zaraze koronavirusom to znači i veću sigurnost i mirniji odmor.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Viktor Orban i Zsolt Nemeth na jednom otoku "Hrvatska, ljeto i punjenje baterija": Prepoznajete li predsjednika Vlade koji ljetuje u Lijepoj našoj?

Kupanje po epidemiološkim pravilima, na gradskim plažama može se zaboraviti. Na plaži u Medulinu gotovo je nemoguće pronaći mjesto za ručnik sa metar i pol razmaka na svakoj strani. Temperatura zraka je preko 30, a more oko 24 stupnja.

Dunav i Drava nešto su hladniji, a temperature zraka iznad 30. Gužvi na plažama najviše je vikendom. Radnim danom, kao u Dražu, ručnik se može raširiti uz propisanu distancu.

Iz mora, direktno na tanjur možete dobiti oradu po 400, a škampe po 450 kuna za kilu. Bez vina riba ne ide. Litra malvazije 80 kuna.

Litra graševine na baranjskim vinskim cestama 80 kuna. I u restoranima cijene niže nego na obali. Fiš paprikaš je oko 60 kuna, a perkelt od soma 70. Bogata ponuda i mesnih specijaliteta.

"Marinirani vrat od crne svinje u umaku od šafrana. Ovakvo lijepo jelo možete pojesti već od 80 kuna“, kaže Damir Josić, ugostitelj.

Koliko duboko se poseže u džep ovisi o tome gdje ćemo spavati, u apartmanu, kampu ili hotelu. Najpopularniji je ipak privatni smještaj od 35 eura na noć.

Na istoku su najtraženije kuće za odmor i seoska imanja, a raspon cijena im je od 35 do 140 eura. Nema plavetnila, ali ima zelenih kanala, lopoča, a uskoro počinje i rika jelena.

Sva dodatna zabava košta. Pedalina su 70, a dječiji tobogan 50 kuna po satu. Jer što je ljetovanje sa samo suncem i morem.

Cijena ulaznice u Park prirode Kopački rit je 10 kuna po osobi, a za izleti između 65 i 200 kuna.

U Istri će četveročlana obitelj, koja uživa punim plućima, za vikend potrošiti od 4500 kuna na više.

Za vikend na kopnu ne treba duboko posezati u džep, jednoj četveročlanoj obitelji za sve troškove bit će dovoljno u prosjeku između 2500 i 3000 kuna

Ukusi se razlikuju, i svatko odabire ono što mu je po volji. Važno je ostati odgovoran, kako prema sebi, tako i prema drugima.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene